0
سبد خرید خالیست.
آس - شرک آس ارائه دهنده خدمات سرویس و نگهداری ساختمان > مقاله > تاسیسات > راهنمای خرید کپسول آتش نشانی برای منزل

راهنمای خرید کپسول آتش نشانی برای منزل

راهنمای خرید کپسول آتش نشانی برای منزل

خرید کپسول آتش نشانی برای منزل / کپسول آتش نشانی مناسب منزل / محل نصب کپسول آتش نشانی در ساختمان / جای کپسول آتش نشانی

کپسول آتش نشانی قابل حمل یک دستگاه ایمنی بسیار مهمی است که در هر خانه و وسیله نقلیه ای باید وجود داشته باشد. در صورت استفاده صحیح ، این کپسول ها می توانند بلایای ناشی از آتش سوزی را کاهش داده و یا از وقوع آن ها خودداری کنند. پس از آشنایی با انواع کپسول آتش نشانی و کلاس های آن ها ، انواع مختلف آتش سوزی که ممکن است رخ دهد را بهتر درک خواهید کرد!

محاسبه قیمت و هزینه شارژ و خرید کپسول آتش نشانی

راهنمای خرید کپسول آتش نشانی برای منزل :

تعیین محل استفاده کپسول آتش نشانی

آیا قرار است در گاراژ ، وسیله نقلیه ، آشپزخانه ، نزدیک وسایل پیک نیک و یا یک مکان کلی در داخل یا اطراف خانه استفاده شود ؟! آگاهی از این موضوع به تعیین نوع و سایز کپسول در حین خرید کپسول آتش نشانی برای منزل به شما کمک می کند. حتی در خانه ها یا ساختمان های دیگری که دارای سیستم های اطفاء حریق خودکار هستند ، کپسول های آتش نشانی قابل حمل لایه ای محافظتی در مقابل آتش ایجاد می کند. باید در نظر داشته باشید که تمامی ساختمان های مسکونی باید مجهز به کپسول اطفا حریق باشند.

محل نصب کپسول آتش نشانی در منزل

تشخیص کلاس آتش سوزی اطراف منزلتان

تشخیص کلاس آتش سوزی که در محل زندگی شما ممکن است رخ دهد بسیار حائز اهمیت بوده و بر این اساس می توانید کپسول آتش نشانی مناسب برای منزل خود را انتخاب کنید. به طور کلی پنج کلاس وجود دارد :

  1. A = احتراق معمولی همچون کاغذ و چوب
  2. B = مایعات قابل اشتعال و دودهایی همچون گازولین ( بنزین ) و پلاستیک ذوب شده
  3. C = آتش سوزی الکتریکی که شامل همه اشیاء برقی پر انرژی است
  4. D = فلزات قابل احتراق مانند چرخ های منیزیم یا باتری های لیتیومی
  5. K = گریس و روغن های آشپزخانه

توجه داشته باشید که هر کشوری دسته طبقه بندی مختص به خود را داشته و این کلاس ها استندارد نیستند.

انواع کلاس آتش سوزی منزل

انتخاب صحیح کپسول آتش نشانی برای منزل متناسب با نوع آن

کپسول هایی را انتخاب کنید که نوع آن ها با نوع آتش سوزی که در اطراف منزل شما ممکن است رخ دهد ، متناسب باشد. می توانید برخی از کپسول ها را برای چندین کلاس آتش سوزی استفاده کنید ، اما ممکن است استفاده برخی دیگر از انواع آن برای بیش از یک کلاس خطرناک باشد. کار همه آن ها خنک کردن و خاموش کردن آتش است ، به طور دیگر زنجیره واکنش شیمیایی که ما ” سوزاندن ” می نامیم را می شکنند.

  • خاموش کننده ها به طور معمول حاوی یک یا چند ماده شیمیایی جامد یا مایع برای خاموش کردن و یک ماده شیمیایی دیگر به عنوان محرک هستند ، یا در برخی موارد ، محرک گاز نیز یک ماده خاموش کننده گاز مانند CO2 می باشد. انواع کپسول ها عبارتند از : آب ( با و بدون ضد یخ ) ، کف آب ، مواد شیمیایی خشک ( همچنین پودر خشک ) ، مواد شیمیایی خیس ، کربن دی اکسید ( CO2 ) و ” مواد پاک کننده ” مانند ®Halon و مواد شیمیایی مشابه که آتش را خنک و خاموش کرده و سپس به سرعت تبخیر می شود.
  • صرف نظر از محتویات آن ، استانداردهای ملی برچسب های لازم کپسول ها برای کلاس آتش سوزی که بتوانید با خیال راحت از آن استفاده کنید را تعیین می کنند. به عنوان مثال بر روی کپسول خاموش کنند آب باید فقط برچسب استفاده برای آتش کلاس A داشته باشد نه آتش کلاس B ، C ، D و یا K ( که با آب ممکن است اوضاع و شرایط بدتر شود ).
  • اگر در واقع برای خنثی کردن فلزات کلاس D به خاموش کننده پودر خشک احتیاج دارید ، به انتخاب مدلی بی اثر حتما با متخصصین حرفه ای مشورت کنید تا بهترین نوع کپسول را انتخاب کنید.
  • بسیاری از کپسول ها را می توانید برای انواع کلاس آتش سوزی استفاده کنید که رایج ترین آن ها ABC می باشد. این یک نسبت برای استفاده در آتش سوزی کلاس A ، B و C را نشان می دهد. اگرچه ممکن است کاربرد گسترده ای داشته باشند ، اما ممکن است نتوانند پودر را به درستی پخش کنند بدین معنا که نوع دیگری مناسب خواهد بود. به عنوان مثال ، یک کپسول آتش نشانی CO2 یا “مواد پاک کننده ” ممکن است انتخاب مناسب تری برای آتش سوزی با وسایل الکترونیکی یا ماشین آلات باشد.
  • زمانی که کپسول ظرفیتی بیشتر از حداقل میزان داشته باشد ، برچسب عددی را نشان می دهد که نشان دهنده نسبت هر طبقه بندی خواهد بود ، مانند 2-A و یا 10-B. هر چه این عدد بالاتر باشد ، در بهترین شرایط ممکن آتش بیشتری را خاموش خواهد کرد. به عنوان مثال نسبت 10B‌ نشان دهنده قدرت خاموش کردن 0.9‌ متر آتش مایعات شعله ور است.
انتخاب کپسول متناسب با نوع کلاس آتش

خطر انتخاب اشتباه انواع کپسول آتش نشانی

خطرات انتخاب اشتباه کپسول آتش نشانی برای منزل را باید بدانید ، فرض را بر این بذارید که شخصی برای کمک به خاموش کردن آتش بدون اینکه برچسب روی کپسول را مطالعه کند و یا خطرات احتمالی آن را بداند آن را سریع بر می دارد. در صورت استفاده نادرست برخی از این اطفا حریق ممکن است برای سلامتی شما خطرناک باشد :

  • کپسول آتش نشانی برای منزل گاز CO2 فواره ای از گاز را در بیش از 100 درجه زیر صفر بیرون می دهد. عدم استفاده صحیح آن آسیب و جراحت های جدی ایجاد می کند. CO2 و بسیاری از عوامل تمیز کننده عامل های خفه کننده ای هستند که می توانند هوا ( و اکسیژن آن ) را از یک فضای بسته بیرون بریزند و نفس کشیدن برای افراد و حیوانات را غیرممکن کنند.
  • کپسول ABC چند منظوره نباید در نزدیکی اکسید کننده ها مانند مواد شیمیایی استخر قرار گیرد. فقط باید کپسول آتش نشانی منزل کلاس A آنجا استفاده شود.
  • جایی که اطفا حریق کلاس K نصب می شود ساکنین باید بدانند که برای آتش سوزی های عمیق روغن قابل استفاده است ، نه برای آتش سوزی سطل زباله!
  • کپسول CO2 قابل استفاده برای محیط خارج از خانه است ، اما باید توجه داشته باشید که تاثیر آن به سرعت از بین رفته و پس از اتمام CO2 آتش ممکن است سریعا بازگردد.
خطرات انتخاب اشتباه کپسول آتش نشانی

اهمیت سایز کپسول آتش نشانی برای منزل

توجه داشته باشید که کپسول ها کجا نگهداری می شوند ، چه کسی از آن ها استفاده خواهد کرد و اندازه احتمالی آتش سوزی در آن محل را تخمین بزنید. به عنوان مثال ممکن است برای گاراژ کپسول های بزرگ بخواهید که حاوی حجم زیادی از مواد قابل اشتعال باشد ، در حالی که سایز کوچک آن برای آشپزخانه مناسب خواهد بود. به یاد داشته باشید که کودکان ممکن است در استفاده از کپسول های سنگین مشکل داشته باشند.

  • به جای انتخاب یک کپسول بزرگ ، سعی کنید چندین کپسول آتش نشانی کوچک برای منزل خود انتخاب کنید. در این صورت نه تنها طیف وسیعی برای انتخاب خواهید داشت ، بلکه در شرایط اضطراری در حالتی که یکی از آن ها از کار بیافتد به سرعت می توانید گزینه های دیگر را انتخاب کنید.
اهمیت سایز کپسول آتش نشانی برای منزل

خدمات سرویس و نگهداری دوره ای کپسول آتش نشانی

سعی کنید در هنگام خرید کپسول آتش نشانی برای منزل خود ، خدمات سرویس و نگهداری دوره ای را در نظر بگیرید. همه آن ها باید به صورت دوره ای بررسی شوند ( حداقل سالی یکبار ) و در صورت لازم تعویض و سرویس شوند.

  • برخی از انواع کپسول ها توسط کاربرقابل شارژ هستند ( همانند کپسول های تحت فشار هوا ) ، اما بیشتر آنها حاوی مواد شیمیایی و فشارهایی هستند که باعث می شود این کار را به متخصصین حرفه ای بسپارید. بسیاری از آن ها به صورت یک بار مصرف طراحی شده اند و زمانی که از طریق نشت فشار خود را از دست داده اند باید آن ها را تعویض کنید.
خدمات سرویس و نگهداری دوره ای کپسول آتش نشانی

نصب انواع کپسول داخل منزل

پس از انتخاب صحیح و خرید کپسول آتش نشانی برای منزل ، آن را نصب کرده و در نگهداری آن کوشا باشید زیرا زندگی شما بیش از حد به آن بستگی دارد.

  • حتما آن را در مکانی قابل دسترس و ترجیحا قابل مشاهده قرار دهید و ترجیحا همه افراد داخل منزل باید نحوه استفاده از آن را بدانند.
  • خواندن و درک مراحل لازم برای بازرسی ، آزمایش و نگهداری کپسول ها بسیار اهمیت است. عدم نگهداری صحیح کپسول ها باعث می شود تا در مواقع اضطراری و مورد نیاز به درستی کار نکنند.
  • طبق کد مدل ، یک اطفا حریق قابل حمل که وزن آن بیش از 18.14 کیلوگرم باشد ، نباید بیشتر از فاصله 1.08 متری بالاتر از کف زمین آویزان شود.

در حالی که مراحل زیادی وجود دارد که ساکنان آپارتمان می توانند برای محافظت از خود در برابر آتش سوزی انجام دهند ، مهمترین کاری که می توانید انجام دهید خرید بهترین کپسول آتش نشانی برای منزل و ساختمان محل زندگی شما می باشد. در اینجا نگاهی داریم به مسئولیت های ایمنی در برابر آتش سوزی به عنوان یک مالک یا مدیر یک ساختمان آپارتمان :

  • نصب آب پاش در هر واحد : وقتی نوبت به کاهش خسارت های مالی و نجات جان انسان ها می رسد ، هیچ کاری موثرتر از نصب اسپرینکلر نیست. آنها 24/7 نگهبان هستند و قابلیت خاموش کردن سریع و کارآمد آتش را دارند و یکی یکی فعال می شوند تا در مقایسه با شلنگ آتش سوزی ، در مصرف آب نیز صرفه جویی می کنند. آسیب دیدگی در ساختمان های مجهز به اسپرینکلر کمتر دیده می شود.
  • نصب سیستم اعلام حریق در واحدها :‌ با همکاری شرکت تخصصی آس می توانید در هر ساختمان مجتمع آپارتمانی لوکس خود یک سیستم اعلام حریق آتش سوزی تحت شبکه و تحت نظارت نصب کنید. بیشتر اجزای ساختمان ها از چشم دور هستند ، اما ایستگاه های اعلام حریق نصب شده روی دیوارها به منزله یادآوری برای مستاجر شماست که در صورت وقوع شروع آتش سوزی در هر نقطه از ساختمان بلافاصله به آنها اطلاع داده می شود.
  • قرار دادن کپسول های آتش نشانی در هر طبقه : کپسول های آتش نشانی ABC چند منظوره مناسب ترین گزینه برای ساختمان های آپارتمانی هستند. بهترین محل نصب کپسول آتش نشانی در ساختمان حداقل در هر طبقه از هر ساختمان و همچنین در زیرزمین و گاراژ پارکینگ می باشد. در موارد اضطراری خاموش کننده ها را در معرض دید و دسترسی آسان قرار دهید.
  • اطمینان حاصل کنید که هر واحد دارای آلارم دود و دتکتور کربن مونواکسید کربن است : حداقل یک دستگاه تشخیص دود و دتکتور مونوکسیدکربن ( یا یک واحد ترکیبی ) در هر خانه آپارتمانی نصب کنید. جای کپسول آتش نشانی بسیار مهم است تا بیشترین تاثیر را داشته باشند.
  • ترتیب بازرسی و آزمایش کلیه تجهیزات حفاظت از آتش سوزی را بدهید : نصب سیستم های لازم اولین قدم است ، اما پس از آن باید به یاد داشته باشید که اسپرینکلرها و هشدار دهنده های آتش را بررسی کنید ، کپسول های آتش نشانی را بازرسی کنید و باتری ها را در هر سیستم اعلام حریق و دتکتور مونوکسیدکربن تعویض کنید. همگام بودن با این وظایف تعمیر و نگهداری باعث می شود در صورت نیاز ساکنان ساختمان ، تجهیزات حفاظت از آتش به درستی کار کنند. برای انطباق با کد ، بازرسی و آزمایشات نیز لازم است.

کپسول های آتش نشانی باید برای استفاده فوری و همیشه در دسترس باشند. از این رو باید به طور دائم بر روی براکت ها ، پایه های کف یا در کابینت های خاموش کننده در موقعیت های مشهود نصب شوند. جای کپسول آتش نشانی در موقعیت های آشکار بدین معنا است که توسط افرادی که مسیر فرار را طی می کنند به راحتی قابل مشاهده می باشند. این ممکن است نزدیک به خروجی اتاق ، راهروها ، راه پله ها ، لابی ها و یا قسمت ورودی باشد. هدف این است که مردم را ترغیب کنیم که به سمت خروج حرکت کنند نه اینکه بیشتر به داخل ساختمان بروند و برای یافتن یک خاموش کننده به خطر بیافتند. محل نصب کپسول های آتش نشانی در ساختمان اغلب در نزدیکی نقاط تماس سیستم اعلام حریق است تا کسی بتواند زنگ هشدار را بلند کرده و سپس یک کپسول آتش نشانی را به راحتی بردارد. مواردی که باید برای بهترین محل نصب کپسول آتش نشانی برای منزل و ساختمان در نظر بگیرید به شرح زیر می باشد :

  1. قابلیت دید : جای کپسول های آتش نشانی باید به وضوح دیده شوند و به طور عمده قرمز باشند. در مواردی که این امکان وجود ندارد ، از طریق موقعیت یا رنگ باید از علائمی استفاده شود که محل خاموش کننده را نشان دهد.
  2. کپسول ها چه روی دیوار نصب شوند و چه بر روی پایه خاموش کننده آتش ، باید در موقعیت ثابتی قرار داشته باشند. کپسول های آتش نشانی کوچک ( با وزن 4 کیلوگرم ) باید با دسته حمل 1.5 متر از کف نصب شوند. کپسول های آتش نشانی بزرگتر و سنگین تر باید با دسته حمل 1 متر از کف نصب شوند.
  3. بسیار مهم است که خاموش کننده ها به طور ایمن سوار شوند تا از جای خود خارج نشوند ، به زمین نیافتند و مردم آسیب نبینند.
  4. براکت ها : اگر از براکت برای محل نصب کپسول های آتش نشانی در ساختمان و منزل استفاده می شود ، مهم است که بدانید آن ها برای کپسول ها مناسب هستند ، مطابق با دستورالعمل های سازنده نصب شده اند و در صورت وقوع آتش سوزی این امکان را فراهم می کنند تا کپسول آتش نشانی به راحتی برداشته شود.
  5. فاصله تا جای قرار گیری کپسول آتش نشانی برای منزل : کپسول های آتش نشانی باید در نزدیکی خطرات احتمالی آتش سوزی قرار بگیرند ، به عنوان مثال اتاق های سرور یا تجهیزات پخت و پز. مهم است که خاموش کننده را آنقدر نزدیک قرار ندهید که در صورت وقوع آتش سوزی غیرقابل دسترس شوند و یا در صورت آتش سوزی اپراتور را در معرض خطر بی مورد قرار دهد. حداکثر مسافتی است که کسی باید از محل وقوع آتش سوزی برای رسیدن به کپسول های خاص طی کند به شرح زیر می باشد :
مسافتنوع کپسول آتش نشانی
30 مترClass A
10 مترClass B
30 مترClass C
به دنبال مشاوره تخصصی باشیدClass D
10 مترClass F

5 مکان اصلی برای نگهداری و نصب بهترین کپسول آتش نشانی برای منزل :

آیا در خانه خود کپسول آتش نشانی دارید ؟ از همه مهمتر ، آیا می دانید کپسول آتش نشانی شما کجاست ؟ با وجود مواد قابل احتراق بسیار زیاد در یک خانه متوسط ​​، آتش سوزی ها می توانند ظرف مدت دو تا سه دقیقه از کنترل خارج شوند. داشتن خاموش کننده های قابل حمل و قابل دسترس ، بهترین راه برای جلوگیری از گسترش آتش سوزی مرحله اولیه است – آتشی که تازه آتش گرفته است. دسترسی آسان به کپسول های آتش نشانی باعث جلوگیری از گسترش آتش سوزی و در عین حال محافظت از شما و خانواده تان می شود. در ادامه پنج جای نگهداری کپسول آتش نشانی در خانه شما را لیست کرده ایم. اما در ابتدا در اینجا چند قانون کلی وجود دارد که باید هنگام قرار دادن کپسول آتش نشانی در هر اتاق از خانه خود در نظر داشته باشید :

  1. اطمینان حاصل کنید که همه در خانه شما می دانند که کپسول های آتش نشانی در کجا قرار دارند.
  2. آنها را در هر زمان با برچسب رو به بیرون نگه دارید.
  3. مرتبا بررسی کنید که کپسول های آتش نشانی مسدود نشده و به راحتی در دسترس هستند.
  4. در نظر داشته باشید موجودی کپسول های آتش نشانی منزل و همچنین آخرین زمان بازرسی یا سرویس دهی آنها را یادداشت کنید. اطمینان حاصل کنید که آن ها همیشه مرتب هستند.

محل قرارگیری کپسول آتش نشانی در آشپزخانه منزل

آشپزخانه ها یکی از رایج ترین مکان ها برای یافتن کپسول آتش نشانی در هر خانه ای هستند و به راحتی می توان دلیل آن را دانست. تجهیزات پخت و پز همچنان دلیل اصلی بروز آتش سوزی در ساختار منازل و آسیب دیدگی در آتش است. بین سال های 2010 و 2014 ، تجهیزات پخت و پز در 46% از آتش سوزی های سازه های خانگی ، 19% از مرگ و میرهای ناشی از آتش سوزی در خانه و 44% از آسیب های ناشی از آتش سوزی در خانه نقش داشتند. کپسول آتش نشانی آشپزخانه باید در فاصله 30 فوتی ( 1000 سانتیمتر ) اجاق گاز باشد تا در مواقع اضطراری به سرعت به آن دسترسی پیدا کنید. اما نباید آن را در مجاورت اجاق گاز نصب کرد ، جایی که دود و شعله های آتش می تواند دسترسی را مسدود کند. اگر آشپزخانه کوچکی دارید ، ممکن است لازم باشد خاموش کننده آشپزخانه را بر روی دیواری در اتاق مجاور نصب کنید – البته به شرطی که از آشپزخانه به راحتی قابل دسترسی باشد.

نصب کپسول در نزدیکی منابع گرما

یک پنجم از کل آتش سوزی های منزل ناشی از تجهیزات گرمایشی است. خواه دودکش باشد و شومینه ، یک بخاری و یا یک اجاق گاز ، اطمینان حاصل کنید که آگاهی کاملی از محل نصب کپسول آتش نشانی در ساختمان منزل خود دارید! باز هم ، مانند تجهیزات پخت و پز ، کپسول ها را درست در کنار منبع گرما قرار ندهید.

نصب کپسول آتش نشانی در هر طبقه

سعی کنید حداقل یک کپسول آتش نشانی در هر طبقه از منزل خود از جمله زیرزمین و اتاق زیر شیروانی قرار دهید. آتش سوزی می تواند در هر مکان و هر زمان در خانه شما شروع شود. خواه آتش سوزی ناشی از سیم کشی معیوب باشد یا یک شمع ، آتش سوزی می تواند در مکان های غیر منتظره شروع شود. با نگه داشتن خاموش کننده در هر طبقه از گسترش آنها جلوگیری کنید. پاسخ سریع برای مقابله موفقیت آمیز با آتش سوزی مرحله اولیه ضروری است.

نصب کپسول آتش نشانی در پارکینگ

پارکینگ ها ، کارگاه ها و سوله ها معمولا مملو از مواد قابل احتراق هستند ، خصوصاًمواردی مانند کپسول گاز ، روغن و محصولات تمیز کننده. به خصوص اگر در گاراژ یا مغازه خود با ابزار کار می کنید ، حتما یک کپسول آتش نشانی را در نزدیکی محل نگه دارید تا از ایجاد جرقه به آتش سوزی جدی جلوگیری کند. حتما بررسی کنید کپسول آتش نشانی پارکینگ شما دارای مایعات قابل اشتعال است یا خیر!

قرار دادن کپسول های آتش نشانی در اتاق خواب ها

اکثر آتش سوزی ها در شب اتفاق می افتد ، بنابراین هر اتاق خواب در خانه شما باید به راحتی به یک کپسول آتش نشانی دسترسی داشته باشد – حتی اتاق کودک. استفاده از کپسول آتش نشانی محدودیت سنی ندارد و حتی می توان بچه ها را در مورد نحوه کار با ایمنی و موثر آموزش داد. حتی اگر انتظار ندارید فرزندانتان از خاموش کننده استفاده کنند ، با این وجود داشتن یک خاموش کننده به راحتی در دسترس حائز اهمیت می باشد. بهتر است آماده باشید تا اینکه در صورت وقوع آتش سوزی به دنبال کپسول ها بگردید.

آیا از خدمات شرکت آس رضایت داشته اید؟

برای امتیازدهی روی ستاره ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز / 5. تعداد امتیازها

اولین امتیاز را به این خدمات بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید