نصب دتکتور
مجهز بودن خانه ها و ادارات به سیستم اعلام حریق بسیار حائز اهمیت است. تحقیقات مربوط به آتش سوزی نشان داده است که با وسایل مدرن امروزی ، آتش سوزی می تواند بسیار سریع تر از گذشته در هنگام استفاده از مواد طبیعی گسترش یابد. به همین دلیل ، داشتن حداكثر تعداد دتکتور مناسب در محل برای افزایش حداكثر زمان فرار در دسترس ضروری است.
ردیاب دود یک وسیله الکترونیکی ضد حریق است که به طور خودکار وجود دود را به عنوان نشانه اصلی آتش سوزی حس می کند و برای ساکنان ساختمان هشدار می دهد. ردیاب های دود تجاری و صنعتی به عنوان بخشی از سیستم اعلام حریق مرکزی ساختمان ، سیگنالی به صفحه کنترل هشدار آتش می دهند. طبق قانون ، همه محل های کار باید دارای سیستم دتکتور دود باشند. دتکتورهای خانگی از طریق خود ردیاب ، زنگ هشدار شنیداری و یا بصری دارند. آنها می توانند تک واحدی مجهز به باتری یا چندین دستگاه متصل به شبکه اصلی باشند که توسط باتری پشتیبان تهیه می شوند.
دو نوع اساسی ردیاب دود غیر فعال وجود دارد : فوتوالکتریک ( نوری ) و یونیزاسیون ( فرآیند فیزیکی ). ترکیبی از دو نوع زنگ خطر ( هشدار دود سنسور دوگانه ) برای حداکثر محافظت در برابر آتش سوزی سریع و آتش سوزی کند مناسب است. ردیاب های دود ترکیبی بصری و آلارم های گرما و همچنین آلارم های مونواکسید کربن و دود نیز در دسترس هستند. یک ردیاب فوتوالکتریک با ورود دود به محفظه ردیاب ، باعث پراکنده شدن ناگهانی نور شده و باعث ایجاد هشدار می شود. ردیاب های دود فوتوالکتریک به طور متوسط 15 تا 50 دقیقه سریعتر نسبت به هشدارهای یونیزاسیون در مرحله اولیه و دود ، قبل از شعله ور شدن آتش عمل می کنند. می توان آنها را در نزدیکی آشپزخانه ها نصب کرد.
دتکتورهای یونیزاسیون مقدار کمی ماده رادیواکتیو را بین دو صفحه دارای بار الکتریکی حمل می کنند که باعث یونیزه شدن هوا و جریان یافتن بین صفحات می شود. وقتی دود وارد محفظه می شود ، جریان یون ها را مختل کرده و بنابراین جریان کاهش یافته و زنگ خطر را فعال می کند. برای جلوگیری از غیرفعال شدن آنها باید نوع مناسب دتکتور دود نصب شود ، زیرا گرد و غبار یا میعان آنها را به طور کاذب خاموش می کند. در این صورت باید ردیاب مناسب تری مانند سیستم اشعه ماورا بنفش یا مادون قرمز که توسط ذرات ایجاد نمی شود ، نصب شود.
اولین خط دفاعی که به شما و خانواده تان در مورد آتش سوزی کمک می کند ، نصب دتکتوراست. برخی از فاکتورهایی که هنگام خرید دستگاه ردیاب دود باید در نظر گرفت عبارتند از : نوع ردیاب ، محل نصب ، تعداد مورد نیاز برای اداراه و خانه و شرایط نگهداری کلی دستگاه. نصب و راه اندازی دتکتورها باید توسط تکنسین های حرفه ای و آموزش دیده انجام شود. مسمومیت با مونوکسیدکربن هر ساله جان 400 نفر را در موارد غیر آتش سوزی می گیرد. از این رو بسیار مهم است که شما از خانواده و کارمندان خود در برابر این خطرات احتمالی محافظت کنید. جدا از آگاهی از علائم مسمومیت در حال انجام و اطمینان از بررسی منابع آتش سوزی و گرمایشی ، یک روش مطمئن برای جلوگیری از مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن ، نصب دتکتور مونوکسیدکربن در خانه ، محل کار یا کارگاه خود است.در ادامه فاکتورهای مهم قبل از نصب دتکتور را برایتان شرح می دهیم :
انواع مختلفی از آلارم دود وجود دارد که می توانید از بین آنها انتخاب کنید. مدل های مختلف دارای ویژگی های مختلفی هستند مانند دتکتورهای 10 ساله با باتری مهر و موم شده ، آلارم های دود ترکیبی و مونوکسیدکربن ، دتکتورهای باتری دار و دتکتورهای سیم دار. توجه داشته باشید باید با تکنسین های آس مشورت کنید تا بهترین گزینه را متناسب محل مورد نظرتان خریداری کنید.
دتکتورها باید در هر سطح از خانه ، هر اتاق خواب و خارج از هر مکان خواب نصب شوند. به منظور جلوگیری از هشدارهای مزاحم ، دتکتورها باید حداقل 300 سانتیمتر دورتر از وسایل آشپزی نصب شوند. همچنین هنگام نصب دتکتور روی دیوار توجه داشته باشید که نباید در فاصله بیشتر از 30 سانتیمتر از سقف قرار بگیرد. همچنین از نصب ردیاب در نزدیکی پنجره ها یا مجاری هوا خودداری کنید ، زیرا این امر می تواند مانع عملکرد صحیح آنها شود.
طبق نیاز خود در مورد ردیاب مونوکسیدکربن مناسب تحقیق کنید : دو نوع ردیاب اساسی در بازار موجود است. یکی از آنها با باتری کار می کند در حالی که دیگری از نوع AC است. در مورد بهترین گزینه برای خانه ، دفتر کار یا هرجای دیگری که می خواهید آن را نصب کنید تحقیق کنید. اگر متوجه شدید که ممکن است در یادآوری تعویض باتری ها مشکلی داشته باشید ، انتخاب ردیاب های مجهز به جریان برق کامل مهم است. همچنین ممکن است بخواهید ردیابی بخرید که با افزایش سطح مونوکسیدکربن ، زنگ هشدار بلندتر و سریعتر می شود.
در مورد مکان نصب دتکتور مونوکسید کربن تصمیم بگیرید : تصمیم گیری در مورد محل قرارگیری ردیاب شما بسیار حائز اهمیت است. از آنجا که تراکم مونوکسیدکربن کمتر از هوا است ، تمایل به افزایش دارد. این باعث می شود بهترین مکان در نزدیکی سقف و به دور از وسایل سوختنی باشد. فاصله آن باید حداقل 15 فوت ( 4.6 متر ) از وسایل گرمایش و پخت و پز و مناطق مرطوب باشد. همچنین باید اطمینان حاصل شود که توسط پارچه ، مبلمان یا هر چیز دیگری پوشانده نشده است. توصیه های کمیسیون ایمنی کالاهای مصرفی این است که نصب دتکتور کربن مونوکسید باید در نزدیکی اتاق خواب شما قرار گیرد تا در صورت خاموش شدن شما را از خواب بیدار کند. برای آپارتمان های چند طبقه توصیه می شود ردیاب ها را در هر طبقه قرار دهید.
جهت شروع کار بسته بندی محصول باز شده و طبق دستورالعمل کاتالوگ آن باید پیش بروید. اطمینان حاصل کنید که بسته بندی ها همه چیز را دارند. واحدهای مجهز به باتری معمولا دارای پیچ و رولپلاک هستند ، در حالی که واحدهای مجهز به برق AC به سادگی باید به برق وصل شوند. سپس سوراخ های محل نصب را علامت گذاری کنید. پیچ را از پایه جدا کرده و با دیواری در موقعیتی که برای نصب انتخاب کرده اید قرار دهید. سوراخ ها را با یک نقطه مداد مشخص کنید. به کمک دریل قسمت های مشخص شده را باید سوراخ کنید. مراقب باشید سوراخ ها بزرگ تر از رولپلاک نباشد! سپس ابتدا رولپلاک را داخل سوراخ قرار داده و پیچ را داخل آن می گذاریم.
اکنون باید پایه دتکتور را بر روی دیوار نصب کنیم. در این مرحله باید دتکتور را در موقعیت مورد نظر قرار دهید. اگر دتکتور شما دارای پایه پیچ دار نمی باشد ، پیچ ها را داخل رولپلاک گذاشته و سپس ردیاب را روی آن بگذارید. اطمینان حاصل کنید که آنها به اندازه کافی بیرون قرار دارند تا ردیاب روی آنها قرار بگیرد. اکنون باطری ها را داخل ردیاب می گذاریم. پس از نصب دتکتور مونوکسید کربن با آزمایش آن باید مطمئن شوید که ردیاب شما کار می کند. همچنین به شما فرصتی می دهد تا با نحوه صداگذاری آن آشنا شوید. جهت تعویض به موقع باطری ها برنامه ریزی داشته باشید. شما باید هر سال دو بار جهت تعویض باطری ها اقدام نمایید. شما همچنین باید ماده شیمیایی را که فرآیند شناسایی را امکان پذیر می کند ، بررسی کنید زیرا باید به صورت دوره ای دوباره پر شود.
نصب دتکتورهای خانگی بسیار آسان تر است ، زیرا نیازی به سیم کشی ندارند اما باید آنها را به درستی نصب و نگهداری کرده و مرتبا بررسی کنید. طول عمر ردیاب های دود معمولا 8 الی 10 سال است و باید به صورت دوره ای سرویس شوند و حداقل یک بار در سال باطری آن ها تعویض شود. آیا می دانستید که به طور کلی 4 نوع دتکتور وجود دارد. قبل از نصب دتکتور بهترین راه برای تعیین اینکه کدام نوع برای تجارت یا ساختمان شما انتخاب درستی است ، درک تفاوت بین آنهاست. چهار نوع دتکتور آتش یونیزاسیون / فوتوالکتریک ، فوتوالکتریک ، یونیزاسیون و گرما هستند. تفاوت این 4 نوع به نحوه خاموش کردن آتش توسط هر یک از آن ها می باشد :
آیا نمی دانید کدام نوع ردیاب دود انتخاب مناسبی برای شما است ؟ نگران نباشید – شما مجبور نیستید! متخصصان شرکت ساختمانی آس به شما در طراحی یک سیستم ضد حریق مناسب متناسب با نیازهایتان کمک شایانی می کنند. جهت تعیین وقت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید!
جهت مشاهده سایر مطالب مرتبط به صفحه خدمات اصلی ساختمان و جهت مشاهده تمامی مقالات آس به صفحه مقالات مراجعه نمایید.