به عنوان صاحبان مشاغل بیشتر روز شما شامل نظارت بر عملیات ، بررسی داده های مالی و به دنبال راه های ابتکاری برای رشد شرکتتان هستید. تصور و شناسایی هر ریسک احتمالی که آینده شرکت شما را تهدید کند ، دشوار است. آتش سوزی یکی از مقصرهای خسارت به اموال تجاری است. کلیه دارندگان مشاغل کوچک باید اقدامات احتیاطی را انجام دهند تا خطر آتش سوزی آنها به حداقل برسد. در این مقاله سعی داریم رایج ترین شرایط عمومی بیمه آتش سوزی را برایتان ذکر کنیم. پس با آس همراه باشید!
بیمه آتش سوزی
انواع خط مشی شرایط عمومی بیمه آتش سوزی :
خط مشی خاص
در چنین شرایطی هر گونه ضرر و زیان متحمل شده فقط تا مبلغ خاصی كه كمتر از ارزش واقعی ملک باشد ، تحت پوشش بیمه قرار می گیرد. یک نمونه از این خط مشی بدین گونه است که بیمه گذار یک بندی را در خط مشی مشخص کرده تا در صورت ضرر ، او فقط سهم قابل قبولی از چنین ضررهایی را تحمل می کند.
خط مشی جامع
چنین شرایط عمومی بیمه آتش سوزی خسارت های ناشی از انواع خطرات مانند آتش سوزی ، دزدی ، سرقت ، خطرات شخص ثالث و غیره را در بر می گیرد.
سیاست ارزش گذاری
بر این اساس بیمه گذار موافقت می کند مبلغ مشخصی از پول را بدون توجه به میزان خسارت به بیمه شده بپردازد.
خط مشی شناور
چنین شرایط عمومی بیمه آتش سوزی ملک را که در مکان های مختلف قرار دارد در مقابل خسارت ناشی از آتش سوزی پوشش می دهد. همیشه یک بند در حد وسط در یک سیاست شناور وجود خواهد داشت.
سیاست در حد وسط
خط مشی آتش سوزی حاوی ” بند در حد وسط ” به عنوان یک خط مشی متوسط خوانده می شود. طبق یک سیاست خاص ( به عنوان مثال سیاستی بدون بند متوسط ) ، در صورت ضرر بیمه شده می تواند حداکثر مقدار سیاست خود را مطالبه کند ، حتی اگر کمتر از ارزش ملک خود بیمه کرده باشد.
خط مشی قابل تنظیم
این شرایط عمومی بیمه آتش سوزی برای یک دوره خاصی از ملکی که وجود دارد تنظیم می شود. مبلغ حق بیمه در زمان اتخاذ این سیاست به طور کامل پرداخت می شود. هرگونه تغییر در ارزش سهام تحت پوشش این بیمه نامه توسط بیمه شده به بیمه گر منتقل می شود. بیمه شده با دریافت چنین اطلاعاتی ، مطابق با تغییر مورد نظر و حق بیمه تنظیم شده ، این سیاست را تایید می كند. سرانجام حق بیمه با انقضاء این سیاست تسویه می شود.
خط مشی همه جانبه
این سیاست برای پوشش بیش از یک ساختمان یا ملک نام گذاری شده یا کلیه محتویات بیش از یک ساختمان به نام صادر می شود. تحت چنین سیاستی ، کلیه دارایی های ثابت و جاری یک تولید کننده یا تجارت در ساختمان های مختلف را می توان با یک حق بیمه در همان حق بیمه تحت پوشش قرار داد.
سیاست زیان های پیامد
این سیاستی است که طبق آن بیمه گذار موافقت می کند که بیمه شده را برای از دست دادن سودهایی که به دلیل جابجایی کار خود در اثر آتش سوزی متحمل می شود ، غرامت بخشد. همچنین به عنوان ضرر بیمه سود شناخته می شود.
سیاست ارزشمند
ارزش دارایی بیمه شده فقط در زمان وقوع ریسک تعیین می شود. در صورت وقوع خطر ، ارزش بازار ملک مبنای پرداخت غرامت خواهد بود.
شرکت خدماتی آس جهت کاهش دغدغه های مدیر ساختمان با دریافت داده های مورد نیاز جهت محاسبه هزینه بیمه آتش سوزی و زلزله شما را در انتخاب بهتر شرکت بیمه گر یاری می نماید. جهت استفاده از طرح های تشویقی دوره ای شرکت های بیمه ای معتبر ما همواره چند پیشنهاد برای شما قرار داده است. شما می توانید با توجه به قیمت و کیفیت شرکت بیمه گر انتخاب راحت تری داشته باشید. شرکت های بیمه گر مختلفی بیمه آتش سوزی با پوشش زلزله را ارائه می دهند که از بین آن ها می توان به بیمه آتش سوزی ایران، بیمه زلزله ایران ، بیمه آتش سوزی رازی و کارآفرین اشاره کرد. در ادامه شرایط عمومی بیمه آتش سوزی بیمه ایران را برایتان شرح خواهیم داد تا با بیمه آتش سوزی ایران بیشتر آشنا شوید!
بیمه آتش سوزی را می توان به عنوان بخشی از بیمه املاک یا به عنوان یک سیاست مستقل خریداری کرد که هزینه های ایجاد شده ناشی از تعویض ، تعمیر یا بازسازی املاکی که به دلیل آتش سوزی آسیب دیده را متحمل می شود. از آنجایی که تخمین خسارت ناشی از آتش سوزی غیرقابل پیش بینی است ، این پوشش محاسبه غرامت ارزش ثابت به عنوان بالاترین حد تعیین شده توسط بیمه نامه املاک صادر می شود.
شرایط عمومی بیمه آتش سوزی بیمه ایران :
کلیات :
ماده 1 – اساس قرارداد : این بیمه نامه بر اساس قانون بیمه مصوب اردیبهشت ماه سال 1316 و پیشنهاد کتبی بیمه گذار ( که جزء لاینفک بیمه نامه می باشد ) تنظیم گردیده است و مورد توافق طرفین می باشد. آن قسمت از پیشنهاد کتبی بیمه گذار که مورد قبول بیمه گر واقع نگردیده و کتبا به بیمه گذار همزمان با صدور بیمه نامه اعلام گردیده است ، جزء تعهدات بیمه گر محسوب نمی گردد.
ماده 2- بیمه گر : بیمه گر شرکت بیمه ای است که مشخصات آن در این بیمه نامه قید گردیده و جبران خسارت احتمالی را طبق شرایط مقرر در این بیمه نامه به عهده می گیرد.
ماده 3- بیمه گذار : بیمه گذار شخص حقیقی یا حقوقی مذکور در این بیمه نامه است که بیمه را خریداری نموده و متعهد پرداخت حق بیمه آن می باشد.
ماده 4- ذینفع : ذینفع هر شخصی حقیقی یا حقوقی مذکور در این بیمه نامه اعم از بیمه گذار می باشد که در تمام یا قسمتی از موضوع بیمه نفع داشته باشد.
ماده 5- مورد بیمه : مورد بیمه اموال مندرج در جدول مشخصات این بیمه نامه است که متعلق به بیمه گذار و یا در تصرف وی در محل مورد بیمه باشد. اموال سایر اشخاص تا حدودی که با نوع اشتغال بیمه گذار ارتباط دارد و همچنین اثاثه منزل و سایر اموال متعلق به اعضای خانواده بیمه گذار یا کارگرانی که در منزل وی به سر می برند ، مشروط بر اینکه بهای آنها در سرمایه بیمه منظور شده و در محل مورد بیمه مستقر باشد بیمه شده محسوب می شود.
ماده 6- مدت بیمه : مدت بیمه از ساعت 24 روزی که به عنوان تاریخ شروع در بیمه نامه قید گردیده است آغاز و در ساعت 24 روز تاریخ انقضای بیمه نامه خاتمه می یابد مگر آن که خلاف آن در بیمه نامه تصریح شده باشد.
ماده 7- اعتبار بیمه نامه : اعتبار بیمه نامه و تعهد بیمه گر بعد از پرداخت اولین قسط حق بیمه آغاز می گردد و بیمه گذار مدیون باقیمانده حق بیمه خواهد بود. مگر آنکه تاریخ شروع موخری کتبا مورد توافق قرار گیرد. ولی در هر حال پایان مدت قرارداد در صورت نبودن شرط خلاف ، تاریخ مندرج در بیمه نامه می باشد.
ماده 8- اصل غرامت : جبران خسارت در هیچ مورد از میزان زیان وارد به بیمه گذار نسبت به مورد بیمه در زمان وقوع خسارت تجاوز نمی نماید.
شرایط :
ماده 9- اصل حسن نیت : بیمه گذار مکلف است با رعایت دقت و صداقت در پاسخ به پرسش های بیمه گر کلیه اطلاعات راجع به موضوع بیمه را در اختیار بیمه گر قرار دهد. اگربیمه گذار در پاسخ به پرسش بیمه گر عمدا از اظهار مطلبی خودداری نماید و یا عمدا بر خلاف واقع اظهاری بنماید قرارداد بیمه باطل و بلا اثر خواهد بود ولو مطلبی که کتمان شده و یا برخلاف واقع اظهار شده هیچ گونه تاثیری در وقوع حادثه نداشته باشد. در این صورت نه فقط وجوه پرداختی بیمه گذار به وی مسترد نخواهد شد بلاکه بیمه گر می تواند مانده حق بیمه را نیز مطالبه نماید.
ماده 10- خطرات بیمه شده : تامین بیمه گر با رعایت استثنائات و محدودیت های مندرج در بیمه نامه شامل تحقق خسارات ناشی از خطرات زیر خواهد بود :
آتش : در شرایط عمومی بیمه آتش سوزی ایران منظور از آتش عبارت است از ترکیب هر ماده با اکسیژن به شرط آنکه با شعله همراه باشد.
صاعقه : در این بیمه نامه صاعقه عبارت است از تخلیه بار الکترونیکی بین دو ابر یا بین ابر و زمین که بر اثر القاء دو بار مخالف به وجود می آید.
انفجار : در این بیمه نامه انفجار به مفهوم هر نوع آزاد شدن ناگهانی انرژی حاصل از انبساط گاز و یا بخار است.
ماده 11- خسارت و هزینه ها : شرایط عمومی بیمه آتش سوزی بیمه ایران خسارات مشروحه زیر را تامین می نماید :
خسارت مستقیم ناشی از آتش، صاعقه و انفجار.
خسارت و هزینه ناشی از اقدامات لازم که به منظور جلوگیری از توسعه خسارت صورت می پذیرد. همچنین خسارت و هزینه ناشی از نقل مکان ضروری مورد بیمه به منظور نجات آن از خطرات بیمه شده.
ماده 12- حدود خسارت قبلا تامین : این بیمه نامه خسارت مستقیم وارد به مورد بیمه را که ناشی از آتش ، صاعقه و انفجار در مکان و محل مورد بیمه باشد به شرح مندرج در بیمه نامه و به میزان زیان وارد به بیمه گذار نسبت به مال بیمه شده جبران خواهد نمود. خسارت قبلا پرداخت نمی تواند از ما به التفاوت ارزش هر یک از اقلام بیمه شده بلافاصله قبلا و بعد از وقوع خسارت و یا در صورت خسارت کلی از مبلغ بیمه شده هر یک از اقلام خسارت دیده تجاوز نماید. زیان حاصل از وقفه در کار و تولید زیان ناشی از افزایش هزینه تعمیر ، بازسازی و تاسیس مجدد بیمه نمی شود.
تبصره- سرمایه بیمه در صورت وقوع خسارت به میزان خسارت تقلیل می یاب، لکن بیمه گذار می تواند با پرداخت حق بیمه اضافی سرمایه را افزایش دهد. شرکتهای بیمه می توانند از تقلیل سرمایه تا 5% بدون دریافت حق بیمه اضافی صرف نظر نمایند.
ماده 13- خطرات اضافی : در صورت موافقت بیمه گر و دریافت حق بیمه اضافی می توان خطرات دیگری را مضاف به آنچه تحت عنوان خطرات بیمه شده آمده است بیمه نمود. تامین خطرات اضافی منوط به صدور الحاقی خواهد بود.
ماده 14- پرداخت حق بیمه : در صورت نبودن شرط خلاف ، بیمه گذار موظف است حق بیمه را نقدا بپردازد و قبض رسیدی که به امضای مجاز بیمه گر رسیده باشد اخذ نماید.
ماده 15- کتبی بودن اظهارات : پیشنهاد و اظهار بیمه گذار و بیمه گر بایستی کتبا به آخرین نشانی اعلام شده ارسال گردد.
ماده 16- کاهش ارزش مورد بیمه : در صورتی که بهای اموال بیمه شده به طور محسوس از ارزش مورد بیمه کمتر شود ، بیمه گذار موظف است موضوع را بدون تاخیر به اطلاع بیمه گر برساند. در صورتی که کل و یا قسمتی از مورد بیمه به دلیلی غیر از تحقق خطرات بیمه شده زیان کلی ببیند بیمه نامه در ارتباط با کل و یا آن قسمت از مورد بیمه از زمان وقوع زیان کلی منفسخ و حق بیمه دوره اعتبار به صورت روزشمار محاسبه و مالتفاوت به بیمه گذار مسترد می شود.
ماده 17- بیمه مضاعف : در شرایط عمومی بیمه آتش سوزی بیمه ایران اگر تمام یا قسمتی از اموال بیمه شده موضوع این بیمه نامه به موجب قرارداد دیگری و برای همان خطر و مدت نزد بیمه گر دیگری بیمه شود ، بیمه گذار ملزم است مراتب را بدون تاخیر و با ذکر نام بیمه گر جدید و مبلاغ بیمه شده به اطلاع بیمه گر برساند. در صورت وقوع حادثه مسئولیت بیمه گر به تناسب مطلبی که خود بیمه کرده با مجموع مبلاغ بیمه شده می باشد. چنانچه اموال بیمه شده تحت بیمه نامه دیگری مانند بیمه نامه باربری که قبلا از شروع بیمه نامه حاضر تنظیم گردیده بیمه شده باشد ، مسئولیت بیمه گر فقط نسبت به قسمتی خواهد بود که به وسیله بیمه نامه مقدم تامین نشده است.
ماده 18- تشدید خطر : هرگاه در مدت بیمه تغییراتی در کیفیت و یا وضعیت مورد بیمه داده شود که موجب تشدید خطر باشد بیمه گذار موظف است بدون تاخیر بیمه گر را از تغییرات حاصله آگاه سازد و نیز در صورتی که تغییرات نام برده در اثر عمل بیمه گذار نبوده ولی بیمه گذار از حدوث آن اطلاع داشته باشد ملزم است ظرف مدت ده روز از تاریخ اطلاع بیمه گر را آگاه نماید. در صورت تشدید خطر بیمه گر می تواند حق بیمه اضافی متناسب با خطر را برای مدت باقیمانده مطالبه نموده یا اینکه قرارداد بیمه را ظرف ده روز از تاریخ اعلام بیمه گذار فسخ نماید. در صورتی که طرفین نتوانند در میزان حق بیمه اضافی توافق نمایند از تاریخ اعلام عدم قبول بیمه گذار بیمه نامه فسخ می گردد. در هر صورت بیمه گر حق دارد حق بیمه اضافی را از هنگام تشدید خطر تا زمان فسخ و یا انقضای مدت بیمه مطالبه نماید. در صورت تحقق خطر هرگاه مسلم شود در حین اجرای قرارداد بیمه گذار عوامل تشدید خطر را می دانسته و بیمه گر را مطلع نکرده است بیمه گر می تواند خسارت را به نسبت حق بیمه دریافتی و حق بیمه مشدد پرداخت نماید.
ماده 19- حقوق مرتهن : بیمه گر مکلف است حقوق قانونی مرتهن را در مورد اموال بیمه شده اعم از منقول و غیر منقول تا حدود حداکثر تعهد خود در پرداخت خسارت رعایت نماید. حقوق مرتهن نسبت به اموال بیمه شده مزبور باید به اطلاع بیمه گر رسیده باشد.
ماده 20- تغییر مالکیت : در صورتی که مالکیت مورد بیمه به دیگری انتقال داده شود مراتب بایستی در اسرع وقت به اطلاع بیمه گر برسد. در این صورت انتقال حقوق و تعهدات ناشی از قرارداد بیمه به انتقال گیرنده منوط به موافقت کتبی شخص اخیر می باشد. خسارت به نسبت میزان استحقاق به ذوی الحقوق اعم از ذینفع مندرج در بیمه نامه پرداخت می شود.
ماده 21- فسخ بیمه نامه : بیمه گذار می تواند در هر زمان بیمه نامه را فسخ نماید ، در این صورت بیمه گر با در نظر گرفتن تعرفه کوتاه مدت حق بیمه را محاسبه و ما التفاوت دریافتی را به بیمه گذار مسترد می نماید. بیمه نامه هایی که به موجب قانون یا قرارداد به نفع ثالث صادر می شوند ، از شمول این حکم مستثنی می باشند. بیمه گر در مواردی که قانون بیمه اجازه فسخ به او داده است می تواند بیمه نامه را با یک اخطار ده روزه فسخ نماید و اعلامیه آن را با پست سفارشی به آخرین نشانی اعلام شده بیمه گذار ارسال نماید. در این صورت بیمه گر بایستی حق بیمه دریافتی باقیمانده مدت را پس از انقضای ده روز از تاریخ اعلام اخطار مزبور به بیمه گذار به صورت روز شمار مسترد نماید.
ماده 22- در مواردی که بیمه گذار حقوق خود را از دست می دهد : درموارد زیر قرارداد بیمه باطل است و حق بیمه دریافتی قبلا استرداد نمی باشد. در صورتی که قسمتی از حق بیمه وصول نشده و یا خسارتی پرداخت شده باشد بیمه گر محقق در مطالبه آن خواهد بود :
کتمان حقایق یا اظهارات خلاف واقع بیمه گذار در پیشنهاد بیمه به نحوی که منجر به کاهش اهمیت خطر در نظر بیمه گر شده باشد.
بیمه کردن اموال به میزانی بیش از ارزش واقعی با قصد تقلب.
بیمه مضاعف مورد بیمه در مورد همان خطر و مدت در نزد بیمه گر دیگر با قصد تقلب.
مباشرت و یا مشارکت در ایجاد خسارت عمدی در موضوع بیمه توسط ذوی الحقوق اعم از بیمه گذار و یا قائم مقام وی.
بیمه خطری که قبلا تحقق یافته است.
ماده 23- وظایف بیمه گذار در صورت وقوع حادثه :
حداکثر مدت پنج روز از زمان اطلاع از وقوع حادثه بیمه گر را مطلع نماید.
حداکثر ظرف 10 روز از زمان اطلاع از وقوع حادثه بایستی کیفیت حادثه ، فهرست اشیاء نجات داده شده ، محل جدید آنها و مبلغ تقریبی خسارت را برای بیمه گر ارسال دارد.
برای جلوگیری از توسعه خسارت در موقع یا بعد از وقوع حادثه کلیه اقدامات لازم را به عمل آورد.
بدون اجازه بیمه گر در مورد بیمه تغییراتی ندهد که تعیین علت حادثه یا ارزیابی خسارت را دچار اشکال نماید. مگر آنکه تغییرات در جهت تقلیل خسارت و یا رعایت منافع عمومی ضروری باشد.
ضمن همه گونه همکاری که بیمه گر برای تعیین حدود تعهدات خود بدان نیاز دارد حداکثر تا 15 روز بعد از اطلاع از وقوع حادثه فهرست اموال موجود در روز حادثه ، فهرست اموال ازبین رفته و آسیب دیده و در صورت درخواست بیمه گر بهای آنها بلافاصله قبلا از تاریخ حادثه را در اختیار بیمه گر قرار دهد.
ماده 24- ارزیابی خسارت :
در صورتی که مالی به کمتر از قیمت واقعی بیمه شده باشد ، بیمه گر فقط به تناسب مبلغی که بیمه کرده است با قیمت واقعی مال مسئول خسارت خواهد بود.
قیمت واقعی مورد بیمه در زمان بروز خسارت بر این اساس که بیمه را نباید وسیله انتفاع قرار داد ، محاسبه خواهد شد.
در صورتی که مبلغ خسارت وارده مورد توافق نباشد ، بیمه گر و بیمه گذار حق دارند درخواست تعیین میزان خسارت وارده را به وسیله هیئتی مرکب از سه نفر کارشناس به شرح زیر بنمایند :
هر یک از طرفین یک نفر کارشناس انتخاب و کتبا به طرف دیگر معرفی می نماید. کارشناس منتخب متفقا نسبت به تعیین کارشناس سوم اقدام خواهند نمود. در صورتی که یکی از طرفین کارشناس منتخب خود را در مدت ده روز از تاریخ اعلام طرف دیگر انتخاب ننماید و یا کارشناسان منتخب در تعیین کارشناس سوم ظرف مدت یک ماه از تاریخ آخرین انتخاب و اعلام به توافق نرسند درخواست تعیین کارشناس یا کارشناسان تعیین نشده به دادگاه ذیصلاح تقدیم خواهد شد.
هر یک از طرفین می توانند در صورتی که کارشناس سوم نسبت خویشاوندی با طرف دیگر داشته باشد کارشناس مزبور را رد نماید.
هر یک از طرفین حق الزحمه کارشناس منتخب خود را خواهد پرداخت و حق الزحمه کارشناس سوم به عهده طرفین خواهد بود.
ماده 25- اختیارات بیمه گر در مورد اموال خسارت دیده : بیمه گر می تواند اموال خسارت دیده و نجات داده شده را تصاحب ، تعمیر یا تعویض نماید که در این صورت بایستی تمایل خود را کتبا و حداکثر ظرف سی روز پس از دریافت مدارک مذکور در بند 5 ماده 23 به بیمه گذار ابلاغ نماید. بهای اموال تصاحب شده بر اساس توافق و یا ارزیابی تعیین خواهد شد. تعمیر و یا تعویض اموال مورد بیمه خسارت دیده توسط بیمه گر می بایستی ظرف مدتی که عرفا کمتر از آن مقدور نمی باشد انجام پذیرد.
ماده 26- مهلت پرداخت خسارت : بیمه گر مکلف است حداکثر ظرف چهار هفته پس از دریافت کلیه اسناد و مدارکی که بتواند به وسیله آن حدود مسئولیت خود و میزان خسارت وارده را تشخیص دهد باید اقدام به تسویه و پرداخت خسارت نماید.
ماده 27- مواردی که موجب کاهش جبران خسارت می شود : در موارد زیر بیمه گر می تواند پرداخت خسارت را رد نماید یا اینکه آن را به نسبت درجه تقصیر ذوی الحقوق اعم از بیمه گذار و یا قائم مقام وی کاهش دهد :
هر گاه حادثه در اثر تقصیر ذوی الحقوق اعم از بیمه گذار و یا قائم مقام وی روی داده باشد.
هر گاه بیمه گذار به وظایف مندرج در ماده 23 عمل ننموده باشد و در نتیجه میزان خسارت افزایش یافته و یا به حقوق بیمه گر خدشه وارد آید.
ماده 28- مهلت اقنامه دعوی : بیمه گر و بیمه گذار ضمن عقد خارج لازم شرط و توافق نمودند که کلیه دعاوی ناشی از این بیمه نامه را ظرف مدت دو سال از تاریخ بطلان ، فسخ و یا انقضای مدت بیمه نامه و در صورت وقوع حادثه موضوع بیمه نامه از تاریخ وقوع حادثه اقنامه نمایند و هر گونه ادعای احتمالی پس از انقضای دو سال یاد شده را از خود سلب و بلا عوض به طرف مقبلا صلح نمودند. دعاوی ناشی از این بیمه نامه پس از دو سال مذکور مشمول مرور زمان و غیر قبلا استماع می باشد.
ماده 29- اصل قائم مقامی : کلیه حقوق بیمه گذار علیه اشخاص ثالث به لحاظ تقصیر یا مسئولیت اشخاص مذکور در ایجاد حادثه تا میزان خسارت پرداخت شده توسط بیمه گر به شخص اخیر منتقل می گردد. شرکا ، کارکنان ، همسر و بستگان نسبی و یا سببی درجه اول بیمه گذار از لحاظ اجرای مقررات این ماده شخص ثالث تلقی نمی گردند مگر آنکه خسارت ناشی از عمد آنان باشد.
استثنائات
ماده 30- مسکوکات ، پول ، اوراق بهادار ، اسناد ، فلزات قیمتی به هر شکل ، جواهرات و مروارید ، سنگ های قیمتی سوار نشده ، هرگونه اسناد و نسخ خطی و همچنین هزینه بازسازی نقشه ، جمع آوری مجدد اطلاعات و یا تنظیم دفاتر بازرگانی تحت پوشش شرایط عمومی بیمه آتش سوزی ایران قرار نگرفته مگر آنکه صراحتا خلاف آن شرط شده باشد.
ماده 31- تحقق خطرات موضوع این بیمه نامه چنانچه ناشی از هر یک از حوادث و وقایع زیر باشد ، تحت پوشش این بیمه نخواهد بود مگر آنکه صراحتا خلاف آن شرط شده باشد :
جنگ ، جنگ داخلی ، آشوب و بلوا ، اعتصاب ، قیام ، انقلاب کودتا ، اغتشاشات داخلی یا اقدامات احتیاطی مقامات نظامی و انتظامی.
زمین لرزه ، آتشفشان ، ریزش زمین ، سیل ، طغیان رودخانه ها ، حریق تحت الارضی و یا آفات سماوی.
انفجار مواد منفجره مانند دینامیت ، تی ان تی و باروت.
فعل و انفعالات هسته ای.
ماده 32- خسارت وارد به موتورها و ماشین های برقی در نتیجه اتفاقات زیر که در داخل موتورها و ماشین های مزبور به وقوع بپیوندد به هر علت مورد پوشش این بیمه نامه نمی باشد. اتصالات و اثرات ناشی از جریان برق ، پاره شدن هادی ، جرقه زدن ، امواج برقی ناشی از این اتفاقات ، بار زیاد و یا عدم کفایت عایق بندی ، لکن خساراتی که در نتیجه اتفاقات مذکور در سایر قسمت های مورد بیمه بروز نماید تحت پوشش خواهد بود.
ماده 33- خسارت وارد به ظروف تحت فشار صنعتی ناشی از انفجار این ظروف مورد پوشش شرایط عمومی بیمه آتش سوزی ایران نمی باشد. لکن خسارتی که در نتیجه تحقق خطر مزبور در سایر قسمت های مورد بیمه بروز نماید تحت پوشش خواهد بود.
ماده 34- خسارت وارد به مورد بیمه در محدوده آتش کنترل شده تحت پوشش این بیمه نامه نخواهد بود.
با توجه به مبلغی که شرکت بیمه می تواند خسارات را بپردازد و شما را از مشکلات بیشتر نجات دهد ، نباید از بیمه آتش سوزی چشم پوشی کرد و آن را دست کم گرفت. برخی از رایج ترین مزایای بیمه آتش سوزی به شرح زیر است :
مالکان خانه می توانند هزینه خسارت وارد شده به ساختار خانه را پس بگیرند
همچنین هزینه تعویض وسایل موجود در خانه مانند AC ، تلویزیون ، رایانه و غیره را نیز شامل می شود
در مورد کارخانه و دفاتر اداری ، بیمه می تواند هزینه اقلام آسیب دیده را تامین کند
در صورت آسیب دیدن ، بیمه می تواند هزینه تعمیر ماشین ها را تامین کند