0
سبد خرید خالیست.

آشنایی با کپسولهای آتش نشانی

آشنایی با کپسولهای آتش نشانی

آشنایی با کپسول آتش نشانی / انواع کپسول آتش نشاتی و کاربرد / طبقه بندی کپسول آتش نشانی / انواع کپسول های اطفای حریق و نحوه استفاده از آن ها / آشنایی با کپسولهای آتش نشانی

انتخاب صحیح انواع کپسول آتش نشانی برای کلاس های مرتبط آتش سوزی بسیار حائز اهمیت است. برای مقابله با هر آتش سوزی نمی توانید از کپسول های آتش نشانی ساده استفاده کنید ، زیرا هر نوع کپسولی بر روی کلاس های مختلف آتش سوزی موثر بوده و و انتخاب صحیح آن ها امری بسیار مهم است! اولین قدم این است که مواد موجود در منطقه را که نیازمند محافظت جدی هستند بررسی نماییم. آن ها را می توان به شش دسته آتش شامل مواد مختلف تقسیم کرد :

  1. کلاس A : مواد جامد مبتنی بر کربن قابل احتراق مانند کاغذ ، چوب یا منسوجات
  2. کلاس B : مایعات قابل اشتعال همچون پارافین ، بنزین ، دیزل یا روغن ( البته نه روغن پخت و پز )
  3. کلاس C : گازهای قابل اشتعال همچون بوتان ، پروپان یا متان
  4. کلاس D : فلزات در حال سوختن همچون آلومینیوم ، لیتیوم یا منیزیم
  5. آتش سوزی ناشی از تجهیزات الکتریکی ( ایجاد شده توسط جرقه )
  6. کلاس F : چربی ها و روغن های پخت و پز
محاسبه قیمت و هزینه شارژ و خرید کپسول آتش نشانی

در آشنایی با کپسول آتش نشانی باید بدانید که رنگ مشخص کننده نوع کپسول است – قرمز برای آب ، سفید و قرمز برای غبار آب ، کرم مخصوص کف ، آبی برای پودر خشک ، زرد برای مواد شیمیایی مرطوب ، سبز برای ماده پاک کننده و سیاه برای خاموش کننده های CO2. قیمت خرید کپسول آتش نشانی مطابق با عرضه کننده کالا متفاوت است. همچنین هزینه ای برای سرویس های دوره ای در آینده باید در نظر بگیرید. اولین نوع از انواع کپسول آتش نشانی ( تصویر زیر ) از طریق کمپرسور با فشار هوا تا تقریبا 10 بار ، پنج برابر فشار باد لاستیک خودرو وارد می شود. یک دسته فشاری ، یک سوپاپ با فنر را که درون سیلندر فشار قرار دارد ، اداره می کند. در داخل ، یک لوله یا لوله غوطه ور تا انتهای خاموش کننده گسترش می یابد به طوری که در حالت عمودی ، دهانه لوله در زیر آب فرو می رود. گاز موجود در کپسول آتش نشانی به صورت یک جریان ثابت از طریق شلنگ و نازل خارج می شود و تحت فشار ذخیره شده در بالای آن به بیرون رانده می شود.

اولین نوع از انواع کپسول آتش نشانی
اولین نوع از انواع کپسول آتش نشانی

همه کپسول های آتش نشانی هدف نهایی یکسانی دارند – خاموش کردن شعله آتش. اما روش خاموش کردن بین آنها متفاوت است. انواع مختلف آتش سوزی به روش های خاصی برای خاموش کردن آنها نیاز دارند و روش اغلب به منبع خود آتش بستگی دارد. به همین دلیل است که نوع کپسول آتش نشانی که در راهروی آپارتمان و آشپزخانه تجاری خود پیدا می کنید ، معمولا با یکدیگر فرق داشته ، حتی اگر شبیه به هم باشند. از لحظه ای که اولین شعله های آتش روشن می شود ، وضعیت نیاز به اقدامات اصلاحی سریع ، تهاجمی و دقیق دارد. خوشبختانه کپسول های آتش نشانی به جای اینکه برندها و کدهای محصول را گیج کنند ، در دسته بندی های مشخصی سازماندهی شده اند. 5 نوع متداول وجود دارد که هنگام خرید خاموش کننده مشاهده خواهید کرد که در ادامه به شما توضیح خواهیم داد.

نحوه عملکرد انواع کپسول اتش نشانی

برای اینکه بدانید یک کپسول آتش نشانی چگونه کار می کند ، باید ماهیت آتش را درک کنید. برای اینکه آتش وجود داشته باشد ، به چهار جزء زیر نیاز دارد

  • سوخت
  • حرارت
  • اکسیژن
  • واکنش زنجیره ای

یک کپسول آتش نشانی با حذف یکی از چهار عنصر مورد نیاز برای آتش سوزی کار می کند. می تواند گرما را حذف کند ، سطح اکسیژن را کاهش دهد یا حتی مانعی بر روی سوخت ایجاد کند تا واکنش زنجیره ای را مختل کند. اما هر آتشی به سادگی یک آتش معمولی نیست. در سراسر صنایع مشاغل در معرض خطر آتش سوزی گسترده ای با منابع سوخت مختلف قرار دارند. برای انتخاب کپسول آتش نشانی مناسب باید بدانید که با کدام نوع آتش درگیر هستید. در حقیقت نوع کسب و کار شما بر نوع آتشی که ممکن است برای شما پیش بیاید تاثیر می گذارد. در اینجا انواع مختلف آتش سوزی در صنایع آشنا خواهید شد :

  • Class A : منبع سوخت برای آتش سوزی های کلاس A شامل مواد قابل احتراق روزمره است. اینها می توانند شامل کاغذ ، چوب ، پارچه ، زباله ، پلاستیک و پوشش گیاهی باشند.
  • Class B : این آتش سوزی ها شامل مایعات قابل اشتعال از جمله گریس ، روغن روان کننده ، بنزین و رنگ است. این آتش سوزی ها همچنین می توانند از گازهایی به عنوان منبع سوخت استفاده کنند مانند بوتان و پروپان.
  • Class C : آتش سوزی کلاس C در تجهیزات الکتریکی پرانرژی ظاهر می شود. این می تواند شامل ابزارها ، موتورها ، وسایل برقی و ترانسفورماتورها باشد. اگر انرژی را از تجهیزات حذف کنید ، به کلاس آتش دیگری مانند کلاس A باز می گردد.
  • Class D : برخی از فلزات قابل احتراق هستند. آتش‌ های کلاس D آتش‌ هایی هستند که روی فلزاتی مانند زیرکونیوم ، تیتانیوم ، منیزیم ، پتاسیم و سدیم روشن می‌ شوند.
  • Class K : در این آتش سوزی ها از روغن های پخت و پز و گریس مانند چربی های حیوانی و گیاهی به عنوان منبع سوخت استفاده می شود. آنها بیشتر در محیط های آشپزخانه و آشپزی رایج هستند.

حتما مطالعه کنید : پر کردن کپسول آتش نشانی

نوع دوم از انواع کپسول آتش نشانی ( تصویر زیر ) از نوع ” کارتریج گاز ” است. اینها به همان شیوه عمل می کنند ، اما منبع فشار یک کارتریج کوچک گاز دی اکسید کربن (CO2) در 130 بار است و نه هوا. یک دسته فشاری با یک دستگاه فنری کار می کند که باعث می شود یک لبه نوک تیز دیسکی را که فشار را نگه داشته سوراخ کرده و گاز را به داخل مخزن تحت فشار رها کند. CO2 آزاد شده چند صد برابر حجم اولیه خود گسترش می یابد و فضای گاز بالای ماده خاموش کننده را پر می کند. این امر سیلندر را تحت فشار قرار می دهد و عامل خاموش کننده را از طریق یک لوله شیب بالا ، از طریق شلنگ و نازل به بیرون هدایت می کند تا بر روی آتش هدایت شود. ثابت شد که این طرح کمتر از فشار دادن به کل سیلندر مستعد نشت به سمت پایین ، از دست دادن فشار در طول زمان است.

کپسول آتش نشانی دارای کارتریج CO2
کپسول آتش نشانی دارای کارتریج CO2

برای انواع کپسول های اطفای حریق آب ، فوم ، پودر خشک و مرطوب و نحوه استفاده از آن ها مواد داخل کپسول آتش نشانی را می توان تحت فشار ذخیره شده قرار داد ، یا می توان از دستگاه خروجی کارتریج گاز استفاده کرد ، با این حال از نوع فشار ذخیره شده بیشتر استفاده می شود. در حال حاضر از انواع کپسول های آتش نشانی کارتریج گاز عمدتا در کشتی ها و پالایشگاه ها استفاده می شود. خاموش کننده های پودر خشک عموما از روش کارتریج CO2 برای جلوگیری از تاثیر پودر در اثر هوای مرطوب استفاده شده برای روش فشار ذخیره شده استفاده می کنند. در خاموش کننده های دی اکسید کربن ، CO2 به شکل مایع زیر 50 تا 60 بار باقی می ماند و خود را خارج می کند ، بدین معنا که هیچ عنصر دیگری برای خروج CO2 از خاموش کننده مورد نیاز نیست. در واحدهای هالون ، ماده شیمیایی نیز تحت فشار مایع باقی می ماند ، اما به طور کلی یک تقویت کننده گاز ، معمولا نیتروژن ، به مجرا اضافه می شود. تفاوت اصلی در نازل ها است. آب دارای یک نازل دایره ای است که یک جت جامد را تشکیل می دهد و می تواند به قلب آتش نفوذ کند. فوم دارای یک نازل فوم مینیاتوری است که محلول کف را هوادهی می کند و یک جریان فلاپی فوم ایجاد می کند که می تواند به آرامی روی سطح مایع اعمال شود. پودر خشک دارای یک نازل بیضوی است که پودر را پخش کرده و از ورود هوا جلوگیری می کند. مواد شیمیایی مرطوب دارای یک نازل است که یک اسپری خوب ایجاد می کند که به شما امکان می دهد مواد خاموش کننده را به آرامی اعمال کنید. دی اکسید کربن دارای یک شاخ تخلیه است که سرعت گاز را کند کرده و از ورود هوا جلوگیری می کند.

آشنایی با انواع کپسول های آتش نشانی و کاربرد :

کپسول آتش‌ نشانی نوعی دستگاه برای خاموش نمودن آتش است. این دستگاه جز خاموش ‌کننده‌ های آتش قابل حمل دستی بوده و با توجه به نوع آتش ترکیبات مختلفی مانند آب ، پودر و گاز ، گاز دی ‌اکسید کربن و بیورسال را با فشار بر روی آتش اعمال می کند. جهت آشنایی با کپسول آتش نشانی ، برای استفاده از کپسول آتش‌ نشانی باید ضامن کپسول را کشیده و اهرم آن را فشار داد. این اهرم یک میله را فشار می ‌دهد تا شیر فنری را به پایین فشار داده و مسیر خروجی را باز کند. گاز فشرده شده بر اثر فشار رها شده و با نیروی قابل ملاحظه‌ ای از مخزن به دهانه خروجی منتقل شده ، خارج می ‌شود.

کپسول ‌های آتش‌ نشانی استوانه‌ های فلزی محکمی هستند که با آب یا یک نوع ماده خفه ‌کننده مانند دی ‌اکسید کربن پر شده‌ اند و وقتی اهرمی را که بالای این استوانه ‌است فشار دهید ، ماده با فشار زیادی از کپسول خارج می ‌شود. در این کپسول ‌ها یک لوله ، مخزن تحت فشار کپسول را به قسمت بالای کپسول متصل و یک شیر فنری نیز ارتباط میان لوله را با دهانه خروجی مسدود کرده ‌است. در بالای سیلندر ، سیلندر کوچک دیگری وجود دارد که با گاز فشرده ‌ای مانند دی ‌اکسید کربن پر شده‌ است و یک شیر جلوی انتشار دی ‌اکسید کربن را می ‌گیرد.

انواع کپسول های آتش نشانی اصلی :

  • آب ، غبار آب یا اسپری آب
  • فوم
  • پودر خشک – استاندارد یا متخصص
  • کربن دی اکسید ( CO2 )
  • مواد شیمیایی مرطوب

اکنون که انواع مختلف آتش سوزی را درک کرده اید ، وقت آن است که نگاهی دقیق تر به انواع کپسول های آتش نشانی بیاندازید. همانطور که آتش سوزی ها انواع مختلفی دارند ، کپسول های آتش نشانی نیز انواع مختلفی دارند. کسب و کار شما بیشتر از سایرین در معرض خطر انواع خاصی از آتش سوزی قرار می گیرد بنابراین بر این اساس یک کپسول آتش نشانی را انتخاب کنید. شما همچنین باید قطعات یک کپسول آتش نشانی و همچنین اندازه های مختلف موجود را درک کنید.

نمودار انواع کپسول های اطفای حریق ونحوه استفاده از آن ها :

در این نمودار سعی کرده ایم انواع کپسول آتش نشانی و کاربرد و انواع آتش متناسب با نوع آن ها را برایتان مشخص کنیم :

نمودار انواع کپسولهای آتش نشانی
نمودار انواع کپسولهای آتش نشانی

حتما مطالعه کنید : آموزش کار با کپسول آتش نشانی

آشنایی با انواع طبقه بندی کپسول های آتش نشانی :

کپسول آتش نشانی آب

این دسته از کپسول آتش نشانی فقط برای آتش کلاس A که شامل کاغذ ، چوب ، نی ، ذغال سنگ ، لاستیک ، پلاستیک جامد و مبلمان نرم است ، مناسب می باشد. آنها ساده ترین ، رایج ترین و کم هزینه ترین نوع دستگاه های خاموش کننده هستند. برخی از آنها شامل افزودنی برای موثرتر کردن آب و کاهش اندازه و وزن مورد نیاز خاموش کننده هستند.

نگهداری این دسته از کپسول ها آسان بوده و خطرات کمی دارد ، زیرا بر پایه آب می باشند. این دسته از کپسول های آتش نشانی با خیساندن آتش و مواد در حال احتراق ، آتش را خنک کرده و شعله ها را خاموش می کنند و گرما از اجسام در حال سوختن را جذب می کنند.

اطفای حریق آب

آنها اغلب در مغازه ها ، دفاتر اداری ، مغازه های خرده فروشی ، مدارس ، هتل ها ، انبارها و منازل یافت می شوند. آن ها اغلب مجهز به نازل یا اسپری جت بوده ومعمولا قادر به خاموش کردن کل آتش هستند. تنها ایراد آن ها این است که برای خاموش کردن آتش ناشی از چربی روغن ( کلاس F ) ، فلزات در حال سوختن ( کلاس D ) ، مایعات در حال سوختن ( کلاس B ) و یا آتش سوزی لوازم برقی قابل استفاده نیستند. آب رایج ترین عامل آتش سوزی کلاس A است و آنطور که تصور می شود بسیار موثر است. آب تاثیر زیادی بر سرمایش سطوح سوخت و در نتیجه کاهش سرعت تجزیه در اثر حرارت سوخت دارد. اثر گاز برای این نوع از انواع کپسول آتش نشانی جزئی است ، اما نازل های مه شکن آب که توسط نیروهای آتش نشانی استفاده می شود ، قطرات آب را به اندازه کافی کوچک ایجاد می کند تا بتواند گازهای شعله ور را نیز خاموش کند. هرچه قطرات کوچکتر باشند ، تاثیر بیشتری بر گازهای شعله ور دارند. با این حساب ، خاموش کننده های مه خشک “آب” توسط Jewel Saffire ساخته شده است. نازل منحصر به فردی که ذرات آب را به ذرات میکروسکوپی تفکیک کرده و از این رو خاموش کننده را برای استفاده در برق ایمن می کند ، زیرا در آزمایش 35 کیلوولت موفق شده است و گودالی ایجاد نمی کند که می تواند جریان الکتریسیته را هدایت کند.

در گذشته ، انواع کپسول های آتش نشانی و کاربرد آن ها حاوی اثری از مواد شیمیایی دیگر برای جلوگیری از زنگ زدگی کپسول آتش نشانی هستند ، اما اکنون با پلاستیک پوشانده شده اند. برخی از آنها حاوی عامل فعال در سطح هستند که به نفوذ آب به عمق مواد سوزان کمک کرده و بهتر به سطوح شیب دار می چسبند. این آب به عنوان آب با مواد افزودنی شناخته می شود. آب ممکن است به اطفاء حریق کلاس B کمک کند یا نکند. بستگی به این دارد که آیا مولکولهای مایع مولکول های قطبی هستند یا خیر. اگر مایع در حال سوختن دارای مولکول های قطبی مانند الکل باشد ، مشکلی ایجاد نمی شود. اگر مایع غیر قطبی نباشد ، مانند هیدروکربن های بزرگ مانند نفت ، آب از طریق روغن فرو می رود تا به لایه حرارتی برسد و سپس بلافاصله به بخار تبدیل می شود که محتویات سوزاننده را در یک فوران شدید ، که به عنوان جوش بیش از حد شناخته می شود ، خارج می کند. متناوبا ، چون آب از روغن سنگین تر است ، به کف فرو می رود و روغن را جایگزین می کند تا روغن شعله ور از لبه ظرف عبور کند و آتش را گسترش دهد. این به عنوان لبریز شدن از حد شناخته می شود.

به همین دلیل است که شما هرگز نباید از آب در آتش سوزی های نفتی استفاده کنید. تنها استثناء خاموش کننده های مه خشک “آب” است که لایه بسیار خوبی تولید می کنند و هرگز به سطح مایع سوزان نفوذ نمی کند. این بخار آب خنک کننده را بالای مایع تشکیل می دهد و عرضه اکسیژن را متوقف می کند. انواع کپسول های آتش نشانی سنتی که بر روی یک آتش سوزی الکتریکی پاشیده می شوند احتمالا باعث می شود که اپراتور دچار شوک الکتریکی شود. با این حال ، اگر بتوان برق را به طور قابل اطمینان قطع کرد ، آب تمیز در واقع آسیب کمتری به تجهیزات الکتریکی نسبت به پودرهای فوم یا خشک می رساند. نازل های اسپری مخصوص ، مجهز به دستگاههای چرخشی کوچک به نام مجرا ، قطره کوچک را جایگزین جت آب مداوم می کند و مقاومت الکتریکی جت را تا حد زیادی افزایش می دهد. باز هم ، خاموش کننده های مه خشک آب بر مسئله هدایت غلبه کرده اند ، زیرا مه نمی تواند جریان الکتریسیته را منتقل کند و استفاده از مه گودالی ایجاد نمی کند که می تواند باعث برق گرفتگی شود.

آشنایی با انواع کپسول آتش نشانی غبار آب

این دسته از خاموش کننده ، جز جدیدترین کپسول های آتش نشانی هستند. آن ها دستگاه هایی قدرتمند وکوچکی هستند که غبار بسیار ریز و غلیظی و قطرا میکروسکوپی آب را پخش می کنند.

آنها در آتش سوزی های کلاس A ، B ، C و F ایمنی و کارآمد بوده و از این رو نیاز به خرید بیش از یک کپسول آتش نشانی نخواهید داشت. برخی از آنها همچنین برای استفاده در آتش های برقی در تجهیزات تا 1000 ولت ، مانند رایانه ها و چاپگرها مناسب هستند.

کپسول اتشنشانی غبار آب
کپسول اتشنشانی غبار آب

در آشنایی با کپسول آتش نشانی غبار آب باید بدانید که آنها با خنک کردن آتش و کاهش اکسیژن کار می کنند. این دستگاه ها به احتمال زیاد جایگزین خاموش کننده های شیمیایی مرطوب بوده و هیچ گونه آسیب و خسارتی وارد نمی کنند. همانند کپسول آتش نشانی آب ، قابل بازیافت بوده و فاقد مواد شیمیایی هستند. با این حال قابل استفاده در آتش سوزی کلاس D ( فلزات ) نیستند. کپسول های غبار آب گران تر از کپسول های آب هستند. یک پیشرفت نسبتا اخیر در شناخت انواع کپسول های اطفا حریق و نحوه استفاده از آن ها ، کپسول آتش نشانی مه آب است که به آن ” کپسول آتش نشانی آب خشک ” نیز می گویند. همه خاموش کننده های مه پاش آب را در ذرات ریز مه پاشیده و آتش را خیس کرده و سرد می کنند. ذرات نیز درست در بالای سطح تبخیر می شوند و به سرعت در اندازه منبسط شده و در نتیجه آتش اکسیژن گرسنگی می کشد. برخی از مدل ها از روتورهایی استفاده می کنند که نیتروژن و آب را مخلوط می کنند تا به ذرات ریز آب مورد نیاز برسند. ذرات غبار آب در زیر سطح مایعات سوزان فرو نمی روند ، بنابراین از فوران های شدید ناشی از خاموش کننده های سنتی مبتنی بر آب در هنگام استفاده روی مایعات و چربی های داغ جلوگیری می شود. همچنین می توان از خاموش کننده های مه غبار آب برای افراد یا حیوانات استفاده کرد ، زیرا حاوی مواد شیمیایی نیستند و جت مه حتی در فاصله بسیار نزدیک به مردم و حیوانات آسیب نمی رساند. جت غبارآلود از کپسول آتش نشانی خنک کننده ای بین کاربر و آتش ایجاد می کند و باعث می شود تا آتش خاموش کننده بسیار امن باشد. این غبار همچنین ذرات دود را از آتش پاک می کند و از دید و خطر استنشاق در نزدیکی آتش کمک می کند.

آشنایی با کپسول آتش نشانی اسپری آب

این دسته از کپسول ها در اندازه سه و شش لیتری موجود بوده و می توانند در برابر آتش سوزی هایی با مواد جامد آلی مانند چوب ، پارچه ، کاغذ ، پلاستیک یا ذغال سنگ مناسب باشند. همچنین قابل استفاده برای آتش سوزی ناشی از روغن و چربی در حال سوختن و لوازم برقی نیستند. برای کار باید سری جت را به سمت شعله های آتش گرفته و به صورت مداوم و ثابت بر روی آتش بچرخانید تا آتش خاموش شود. پخش آب به این روش سریع تر و وسیع تر بوده و با سرعت بیشتری می توان شعله آتش را خاموش کرد. برای کمک به نفوذ بیشتر آب به داخل مواد سوزان ، می توان عامل فعال در سطح افزود.

آشنایی با کپسول آتش نشانی فوم

فوم آتش در مواد جامد و مایعات را ( کلاس A و B ) خفه کرده ، اما تاثیری در آتش سوزی چربی ها و روغن های پخت و پز ( کلاس F ) ندارد. اگر آزمایشات لازم روی این دسته از کپسول ها انجام شده باشد و آتش از فاصله یک متری باشد ، برای احتراق آتش سوزی ناشی از برق نیز کاربرد دارند.

با این حال در پایان کار باقی مانده ای به جا می گذارند که باید حتما تمیز شود. این دسته از کپسول ها خیلی گرانتر از کپسول آتش نشانی آب هستند.

کپسول اطفای حریق فوم

این دسته از انواع کپسول اتشنشانی بر پایه آب بوده و دارای یک عامل کف کننده هستند تا کف بتواند در بالای مایع سوزاننده شناور شده و برهمکنش شعله ها و سطح سوخت را بشکند. فوم های معمولی برای کار بر روی مایعات قابل اشتعال غیر قطبی مانند بنزین طراحی شده اند ، اما ممکن است در مایعات قطبی مانند الکل یا گلیکول خیلی سریع تجزیه شوند. در تاسیساتی که مقادیر زیادی مایعات قابل اشتعال قطبی را حمل می کنند ، به جای آن از ” فوم مقاوم در برابر الکل ” استفاده می شود. فوم های الکلی باید به آرامی روی مایع در حال سوختن ریخته شود. اگر برای انجام این کار نمی توان به آتش نزدیک شد ، باید روی سطح جامد مجاور پاشیده شود تا به آرامی روی مایع سوزاننده جاری شود. اگر فوم های معمولی ریخته شوند بهتر کار می کنند اما بحرانی نیستند.

کپسول آتش نشانی پودر خشک

جهت آشنایی با این دسته از کپسولهای آتش نشانی باید بدانید که آن ها برای مقابله با مواد جامد ، مایعات و گازها ( آتش سوزی کلاس A ، B و C ) مناسب هستند. دستگاه های خاموش کننده پودر مخصوص برای مقابله با آتش سوزی نوع D طراحی شده اند که شامل فلزات قابل احتراق مانند لیتیوم ، منیزیم یا آلومینیوم می باشد. عملکرد آن ها توسط پودری که حالت پوسته ای دارد بوده و به آرامی آتش را خاموش کرده و از پخش شدن آن نیز جلوگیری می کند. یکی از ایرادات این دسته از کپسول ها این است که پودر داخل مولد خیس نمی خورد و و تاثیر خنک کننده موثری در آتش ندارد و همین موضوع باعث اشتعال دوباره آتش می گردد. از این کپسول باید در مناطق با تهویه مناسب استفاده شود و برای دفاتر و محل های خانگی مناسب نیست!

کپسول اطفای حریق پودر خشک

اساسا دو نوع خاموش کننده پودر خشک مورد استفاده قرار می گیرد ، BC و ABC. پودر خشک کلاس BC یا بی کربنات سدیم یا بی کربنات پتاسیم است که به صورت پودر شده و توسط دی اکسید کربن یا نیتروژن به حرکت در می آید. مانند تقریبا همه عوامل خاموش کننده ، پودر به عنوان یک بالاست حرارتی عمل می کند و شعله ها را برای ادامه واکنش های شیمیایی بسیار سرد می کند. برخی از پودرها همچنین یک مهار شیمیایی جزئی را ایجاد می کنند ، اگرچه این اثر نسبتا ضعیف است. بنابراین این پودرها باعث شکست سریع جبهه های شعله می شوند ، اما ممکن است آتش را مهار نکنند. در نتیجه ، آنها اغلب همراه با کف برای حمله به آتش های بزرگ کلاس B استفاده می شوند. پودر BC به دلیل خاصیت قلیایی بودن کمی بر روغن ها و چربی های آشپزی تاثیر می گذارد. در مواردی که نیاز به ضربه سریع بسیار زیاد است ، از خاموش کننده های بی کربنات پتاسیم (بنفش-K) استفاده می شود. مخلوط خاصی که حاوی اوره (Monnex) است ، با قرار گرفتن در معرض گرما ، سطح ذرات پودر را افزایش داده و ضربه سریع را ایجاد می کند.

پودرهای کلاس ABC مخلوطی از فسفات آمونیوم و سولفات آمونیوم هستند که با اندازه ذرات انتخاب شده آسیاب شده و با افزودنی های دافع مرطوب و تقویت کننده جریان درمان می شوند. از پودرهای خشک می توان در آتش سوزی های الکتریکی نیز استفاده کرد ، اما مشکل پاکسازی و خوردگی قابل توجهی را ایجاد می کند که به احتمال زیاد تجهیزات الکترونیکی و الکتریکی حساس را غیرقابل صدمه می کند.

آشنایی با کپسول آتش نشانی گاز CO2

این ها فقط شامل گاز دی اکسید کربن تحت فشار هستند و بنابراین هیچ باقیمانده ای باقی نمی گذارند. آنها برای استفاده در آتش سوزی های مربوط به سوزاندن مایعات (کلاس B) و آتش سوزی های الکتریکی مانند تجهیزات رایانه های بزرگ مناسب بوده و بنابراین در دفاتر کاربرد فراوانی دارند. CO2 با خفه کردن آتش کار می کند و باعث آسیب رسیدن به وسایل الکتریکی و یا کوتاه شدن مدار نمی شود. با این حال ، خاموش کننده های CO2 هنگام تخلیه بسیار سرد می شوند و از این رو برای شاخه های دو خطه که فاقد چرخاننده یخ هستند مناسب نمی باشند ، زیرا ممکن است باعث یخ زدن انگشت شما شوند. این دسته از کپسول های قابل استفاده دز فضاهای خفه هستند و اندکی گران بوده و برای اتاق های سرور و کارخانه گزینه ایده آلی محسوب می شوند.

آشنایی با کپسولهای آتش نشانی مواد شیمیایی خیس

در کنار کپسول های غبار آب تنها کپسول های آتش نشانی هستند که برای آتش سوزی Class F ( چربی ها و روغن های پخت و پز ) مناسب بوده و عمدتا در آشپزخانه هایی با سرخ کن های چربی عمیق مورد استفاده قرار می گیرند.

همچنین می توان از آنها در کلاس A و برخی آتش سوزی های کلاس B نیز استفاده کرد. آنها از محلول تحت فشار نمک های قلیایی موجود در آب تشکیل شده اند که در هنگام عمل ، غبار ریز ایجاد کرده وشعله ها را خنک کرده و از پاشیدن جلوگیری می کنند.

کپسول اتشنشانی خیس

اکثر خاموش کننده های کلاس F حاوی محلول استات پتاسیم هستند ، گاهی اوقات مقداری سیترات پتاسیم یا بی کربنات پتاسیم. خاموش کننده ها عامل را به صورت یک غبار ریز بیرون می ریزند. غبار باعث خنک شدن قسمت جلوی شعله می شود ، در حالی که نمک های پتاسیم سطح روغن پخته شده را صاف می کند و یک لایه کف روی سطح ایجاد می کند. این محلول در نتیجه یک لایه مشابه برای خاموش کننده کف ایجاد می کند ، اما دارای اثر خنک کننده بیشتری است. صابون فقط روی چربی های حیوانی و روغن های گیاهی کار می کند ، بنابراین نمی توان از خاموش کننده های کلاس F برای آتش سوزی کلاس B استفاده کرد. مه پاش همچنین به جلوگیری از پاشیدن روغن سوزان کمک می کند.

مناطق تحت پوشش شارژ کپسول آتش نشانی توسط شرکت آس :

  • شارژ کپسول آتش نشانی در پونک
  • شارژ کپسول آتش نشانی تهرانپارس
  • شارژ کپسولهای آتش نشانی تهران
  • شارژ کپسول آتش نشانی تهرانسر
  • شارژ کپسول آتش نشانی در جنوب تهران
  • شارژ کپسول آتش نشانی در جنت آباد
  • شارژ کپسول آتش نشانی در حسن آباد
  • شارژ کپسول آتش نشانی در شمال تهران
  • شارژ کپسول آتش نشانی سعادت آباد
  • شارژ کپسول آتش نشانی شهرک اکباتان
  • شارژ کپسول آتش نشانی در شرق تهران
  • شارژ کپسولهای آتش نشانی غرب تهران
  • شارژ کپسول آتش نشانی در شهرک غرب
  • شارژ کپسول آتش نشانی میدان انقلاب

کدام کپسول آتش نشانی را انتخاب نماییم ؟

  1. آتش کلاس A : آب ، غبار آب ، کف ، پودر خشک ، مواد شیمیایی مرطوب
  2. آتش کلاس B : غبارآب ، فوم ( کف ) ، پودر خشک ، CO2 ، مقداری ماده شیمیایی مرطوب
  3. آتش کلاس C : غبار آب ، پودر خشک
  4. آتش کلاس D : پودر خشک مخصوص
  5. آتش سوزی ناشی از برق : غبار آب ، فوم ( کف ) ، CO2
  6. آتش کلاس F : غبار آب ، مواد شیمیایی مرطوب

محل قرارگیری انواع کپسول اتش نشانی

انواع کپسول های آتش نشانی قابلیت خاص خود را داشته و باید در محل مناسب نگهداری شوند. اولین قدم ارزیابی خطر آتش سوزی است. به اطراف نگاهی بیاندازید و هر چیزی را که ممکن است منجر به احتراق گردد را فهرست کنید. با ارزیابی ریسک ( با در نظر گرفتن احتمال و اندازه احتمالی آتش سوزی ) می توانید تصمیم آگاهانه ای در مورد محل قرار دادن کپسول آتش نشانی خود بگیرید. اگرچه یک اسپرینکلر آتش نشانی کمک زیادی می کند ، همیشه ایمن ترین است که یک مدل از انواع کپسول آتش نشانی را به عنوان یک گزینه پشتیبان داشته باشید – به خصوص زمانی که احتمال آن به سمت آتش سوزی مایعات قابل اشتعال ، لوازم الکتریکی ، فلزی یا آشپزخانه متمایل است.

آشنایی با اجزای انواع کپسول های اتش نشانی

  • براکت نصب : این خاموش کننده را روی دیوار یا ستون نگه می دارد.
  • کابینت : برخی از کپسول های آتش نشانی در پشت کابینت ها قرار می گیرند تا از آن ها در مقابل خوردگی و آسیب محافظت کنند. ممکن است برای باز کردن کابینت به کلید نیاز داشته باشید ، اما هر کابینت طوری ساخته شده است که برای استفاده کپسول در مواقع اضطراری باز شود.
  • مخزن : مخزن عامل اصلی خاموش کننده آتش را در خود جای می دهد و اندازه آن نیز متغیر است.
  • اهرم تخلیه : این دسته در بالای کپسول های آتش نشانی است. آن را فشار دهید تا عامل خاموش کننده از طریق شلنگ تخلیه آزاد شود.
  • شلنگ تخلیه : به مخزن متصل می شود و عامل خاموش کننده را به سمت آتش هدایت می کند. از این برای هدف گیری جریان ماده برای خاموش کردن آتش استفاده کنید.
  • پین کششی : مردم از آن به عنوان ” پین ایمنی ” نیز یاد می کنند. این پین از فشار دادن اهرم تخلیه جلوگیری می کند. برای استفاده از کپسول آتش نشانی باید پین را بکشید. معمولا دارای یک درفشر مهر و موم شده است که آن را به اهرم تخلیه متصل می کند.
  • تسمه شلنگ : این تسمه شلنگ تخلیه را در زمانی که از انواع کپسول اتش نشانی استفاده نمی شود در مقابل مخزن نگه می دارد.
  • گیج فشار : این گیج میزان فعلی شارژ خاموش کننده را نشان می دهد. کپسول های آتش نشانی در صورت عدم استفاده شارژ کامل دارند. توجه داشته باشید که خاموش کننده های دی اکسید کربن گیج فشار ندارند. در عوض، بازرسان آنها را وزن می کنند تا مطمئن شوند که پر هستند.

انتخاب اندازه صحیح انواع کپسول آتش نشانی بیمارستان ، منازل و ماشین

کپسول های آتش نشانی در اندازه های مختلفی تولید می شوند. اکثر مردم با کپسول های آتش نشانی کلاسیک آویزان شده بر روی دیوار بسیاری از مشاغل و ساختمان های عمومی آشنا هستند. این خاموش کننده ها کمی بزرگتر از یک بطری پلاستیکی نوشیدنی دو لیتری هستند. با این حال ، چندین اندازه دیگر کپسول آتش نشانی برای استفاده در موقعیت های مختلف وجود دارد. دانستن اینکه از کدام اندازه کپسول اتش نشانی برای کسب و کار خود استفاده کنید به چند عامل بستگی دارد ، از جمله موارد زیر :

  • خطرات آتش سوزی کسب و کار شما : آتش سوزی دفتر احتمالا کوچکتر از آتش سوزی در یک کارخانه تولیدی پر از مواد خطرناک است. اندازه کپسول های آتش نشانی خود را برای مطابقت با خطرات واقعی خود تغییر دهید.
  • مواد تجاری و اندازه اتاق : به فضای کسب و کار خود نگاه کنید تا اندازه مناسب خاموش کننده را برای اتاق تعیین کنید. آیا این یک فضای ذخیره سازی بزرگ است که مواد قابل احتراق را در خود جای داده است ؟ یا این یک اتاق انتظار مینیمالیستی با موارد کمی است که خطر آتش سوزی را به همراه دارد ؟ اتاق اول به یک یا دو خاموش کننده بزرگ نیاز دارد ، در حالی که یک خاموش کننده تکی با اندازه معمولی برای اتاق دوم مناسب است.
  • توانایی و تجربه کارکنان شما : اگر کارمندان شما نتوانند از کپسول آتش نشانی استفاده کنند بی فایده است. آنها باید بتوانند در یک لحظه از کپسول آتش نشانی نزدیک استفاده کنند. استفاده از ابزاری که برای کارمندان شما بسیار بزرگ یا دشوار است ، می تواند خطرات بیشتری برای آنها و کسب و کار شما ایجاد کند.

بازرسی انواع کپسول اتش نشانی قابل حمل شامل بررسی دقیق موارد زیر است :

  1. اجزای مکانیکی کپسول آتش نشانی
  2. پایه نصب یا محفظه کابینت کپسول آتش نشانی
  3. شلنگ تخلیه
  4. پوسته ، قوطی یا مخزن کپسول آتش نشانی
  5. سری تخلیه در انتهای شلنگ تخلیه
  6. اهرم تخلیه و وضعیت پین کشش

اگر کپسول های آتش نشانی شما بازرسی را پشت سر بگذارند ، بازرس یک برچسب روی کپسول اعمال می کند. این برچسب حاوی اطلاعاتی از جمله تاریخ بازرسی و عامل اطفاء حریق در داخل مخزن است. اگر کپسول های آتش نشانی شرکت شما نیاز به بازرسی دارند ، شرکت خدمات ساختمانی آس همان جایی است که باید تماس بگیرد!

آیا از خدمات شرکت آس رضایت داشته اید؟

برای امتیازدهی روی ستاره ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز / 5. تعداد امتیازها

اولین امتیاز را به این خدمات بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید