زمان شارژ کپسول آتش نشانی
مدت زمان شارژ کپسول آتش نشانی / زمان تعویض کپسول آتش نشانی / تاریخ انقضای کپسول آتش نشانی
بازرسی و نگهداری صحیح از کپسول های اطفا حریق اطمینان حاصل می کند که آن ها در مواقع اضطراری آماده استفاده هستند. کپسول های آتش نشانی اولین خط دفاعی در برابر آتش سوزی های کوچک هستند و برای تاثیرگذاری در مواقع اضطراری باید به صورت کامل شارژ شوند و فشار آن ها بررسی شود. قطعا برای شما هم این سوالات پیش آمده است که چرا و چه زمانی کپسول ها نیاز به شارژ دارند ؟ روند شارژ مجدد کپسول های آتش نشانی چگونه است ؟ آیا باید کپسول ها را شارژ کنیم و یا تعویض کنیم ؟ در این مقاله سعی کرده ایم مدت زمان شارژ کپسول آتش نشانی را برایتان شرح دهیم و تمامی سوالات بالا را پاسخ دهیم. پس با آس همراه باشید!
کپسول های آتش نشانی قابل حمل برای ایمنی در برابر آتش سوزی در فروشگاه خرده فروشی ، رستوران ، ساختمان اداری ، انبار ، تاسیسات تولیدی یا سایر مشاغل تجاری بسیار مهم هستند. شما باید کپسول های آتش نشانی را مرتبا شارژ کرده و در صورت لزوم نسبت به تعویض کپسول آتش نشانی اقدام نمایید. اگر در هنگام آتش سوزی به یکی از کپسول ها دست پیدا کنید و نتیجه ای نداشته باشد ، کل تجارت شما می تواند به سرعت شعله ور شود. به همین دلیل ضروری است که همه کپسول ها در صورت لزوم بازرسی ، تعمیر یا تعویض شوند و به طور مرتب در حالت کار قرار گیرند. در این مقاله سعی کرده ایم شما را با مدت زمان شارژ کپسول آتش نشانی و زمان تعویض کپسول آتش نشانی بیشتر آشنا کنیم.
علت شارژ کپسول های آتش نشانی چیست ؟
قطعا توقع ندارید که کپسول آتش نشانی شما تمام عمر خود را بدون تعمیر و نگهداری معمول طی کند و انتظار داشته باشید که همیشه درست کار کند. کپسول های آتش نشانی شما برای کار در شرایط اضطراری نیاز به تعمیر و نگهداری مداوم دارند. خدمات تعمیر و نگهداری کپسول ها شامل همه چیز از جمله تعویض عوامل خاموش کننده که به دلیل استفاده به مرور زمان کاهش می یابد و حتی مونتاژ و دمونتاژ قطعات برای اطمینان از عملکرد درست در شرایط کاری می باشد. برای اطمینان از اینکه همیشه عامل خاموش کننده ای برای کنترل آتش سوزی در مواقع اضطراری وجود دارد باید کپسول های آتش نشانی به طور مرتب بررسی شوند. در زیر لیستی از رویدادهای خاص وجود دارد که نشان دهنده زمان شارژ مجدد کپسول آتش نشانی است :
- کپسول قبلا استفاده شده / تخلیه شده است
- بازرسی نشان داده است که کپسول آسیب دیده و یا تخلیه شده است
- زمان بازرسی معاینه فنی داخلی و یا وقفه آزمایش هیدرواستاتیک رسیده است
زمان شارژ کپسول های آتش نشانی :
در وهله اول در صورت استفاده از کپسول آتش نشانی باید جهت شارژ آن اقدام کنید. خواه برای خاموش کردن آتش استفاده کرده باشید و یا به صورت طبیعی شارژ آن تمام شده باشد ، باید آن را تعویض کنید. مدت زمان شارژ کپسول آتش نشانی هرچند وقت یکبار است ؟ آیا می توان کپسول ها را تعمیر کرد ؟ در واقع گزینه ای به نام ” تعمیر” کپسول آتش نشانی ” وجود ندارد. اگر کپسول آتش نشانی یا شلنگ ، فشارسنج ،گیره ، نازل ها ، دستگیره یا هر قسمت دیگری از بین رفته یا خراب باشد ، باید آن را تعویض کنید. در اکثر شرایط کپسول های آتش نشانی قابل تعمیر نیستند. اگر آسیبی به کپسول آتش نشانی وارد نشده باشد ، می توانید همان کپسول را دوباره پر کنید. پس از استفاده از خاموش کننده ، باید آن را دوباره شارژ کنید. شاید این سوال برایتان پیش بیاید که کجا می توانید کپسول ها را شارژ کنید ؟ مکان های متنوعی خدمات شارژ مجدد کپسول آتش نشانی را ارائه می دهند. مدت زمان شارژ کپسول های آتش نشانی زمانی است که نیاز به تعویض دارند ، که طبق استاندارد انجمن ملی حفاظت از آتش (NFPA) 12 سال است. در این شرایط باید موارد زیر را در نظر بگیرید :
- اگر یک کپسول آتش نشانی تخلیه شده است ، اما از وضعیت خوبی برخوردار است.
- حتی اگر مقدار کمی فشار آزاد شود ، شارژ مجدد برای افزایش اثربخشی در هنگام آتش سوزی و مطابقت با NFPA 10 و کدهای محلی لازم است.
- اگر مطمئن نیستید چرا یک خاموش کننده فشار خود را از دست می دهد و شارژ مجدد به شما کمک نمی کند ، زمان تعویض کپسول آتش نشانی فرا رسیده است.
اگر کپسول آتش نشانی شما مشکلی ندارد ، باید هر 12 سال یکبار اقدام به تعویض کپسول آتش نشانی کنید. این بهترین قاعده کلی برای شارژ مجدد یک کپسول آتش نشانی است ، بنابراین برای ردیابی سوابق خود را در برچسب ثبت کنید. اگر شارژ مجدد یک کپسول آتش نشانی فشار را افزایش نمی دهد یا علائم دیگری از آسیب دیدگی وجود دارد ، باید جایگزین شود ، مخصوصا اگر شارژ آن به خطر افتاده باشد. علائم متعددی وجود دارد که نشان دهنده جایگزین کردن کپسول های آتش نشانی می باشد :
در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر ، مطمئن شوید که تاریخ انقضای کپسول آتش نشانی شما گذشته و آن را در اسرع وقت تعویض کنید. کپسول های آتش نشانی قابل اطمینان و مهم برای ایمنی در برابر آتش در کار شما حیاتی هستند. در صورت آسیب دیدگی ، شارژ مجدد کپسول آتش نشانی گزینه ایده آلی نیست.
برچسب بازرسی کپسول آتش نشانی حاوی اطلاعات مهمی است. این شامل سابقه نگهداری آن در هر بازرسی و شرایط آن است. اگر یک کپسول آتش نشانی با برچسب گمشده دارید ، باید آن را تعویض کنید. حتی اگر برچسب جدیدی هم دریافت کنید ، هیچ اطلاعی از اینکه چه کسی خاموش کننده را بازرسی کرده یا کی و چه چیزی ضبط شده است ، ندارید. بعضی اوقات ، تعویض کل واحد نسبت به شارژ مجدد آن ، به خصوص با قوطی های کوچک ، هزینه کمتری دارد. زمان فرار رسیدن مدت زمان شارژ کپسول آتش نشانی ، به گزینه های قیمت گذاری خود نگاه کنید تا بفهمید چه چیزی برای بودجه شما بهتر است. اگرچه ممکن است شارژ مجدد کپسول های آتش نشانی ارزان تر باشد ، اما باید ایمنی شغل خود و ضررهایی را که ممکن است متحمل شوید در صورت عدم کارکرد کپسول آتش نشانی در حین آتش سوزی ، باید در نظر بگیرید. ایمن بودن بهتر از تاسف خوردن است.
تمامی کپسول های آتش نشانی قابل شارژ بعد از هر بار استفاده و در صورت تشخیص در هر بازرسی و یا سرویس باید دوباره شارژ شوند.
کپسول های آتش نشانی و خاموش کننده های کلاس D باید به صورت دستی یا با استفاده از دستگاه / سیستم نظارت الکترونیکی در فواصل زمانی کمتر از 31 روز مورد بازرسی قرار گیرند.
در برخی مواقع خاص همچون مکان هایی که آتش سوزی به صورت مکرر رخ می دهد ، اگر احتمال خرابی و آسیب وارد شدن به کپسول ها زیاد باشد ، زمان شارژ کپسول آتش نشانی زودتر خواهد بود. در هر یک از شرایط زیر باید کپسول ها و عوامل خاموش کننده کلاس D به صورت دستی روزانه یا هفتگی مورد بازرسی قرار گیرند :
- وقوع آتش سوزی به صورت مکرر
- خطرات جدی
- مکان هایی که کپسول های آتش نشانی را در معرض آسیب مکانیکی قرار می دهند
- امکان انسداد فیزیکی و بصری
- قرار گرفتن در معرض دمای غیر طبیعی یا جوهای خورنده
- مشاهده نشتی
در طی این بازرسی ها ، یکی از مهمترین مواردی که باید به دنبال آن بود این است که آیا فشار کپسول در محدوده قابل قبولی است یا خیر! لیستی از مواردی که در بازرسی های ماهانه برای تعیین مدت زمان شارژ کپسول آتش نشانی وجود دارد را برای شما گردآوری کرده ایم. در صورت یافتن نواقص ، آنها باید برطرف شوند – که ممکن است شامل شارژ مجدد کپسول آتش نشانی نیز باشد :
- آیا کپسول در موقعیت مناسبی نصب شده است یا خیر!
- قابل مشاهده بودن دستگاه خاموش کننده
- دسترسی به کپسول
- فشارسنج یا نشان گر در محدوده یا موقعیت عملیاتی
- بررسی پر بودن کپسول از طریق وزن کردن و یا بلند کردن آن
- بررسی وضعیت لاستیک ، چرخ ها ، شلنگ و نازل
هنگام بازرسی از فشار سنج ، به محل قراگیری سوزن فشار توجه کنید. اگر سوزن در محدوده سبز فشار سنج قرار داشته باشد ، کپسول به اندازه کافی فشار دارد ( مطابق با دستورالعمل کارخانه سازنده ). فشار سنج همچنین فشار کافی و مناسب کپسول را مشخص می کند.
در صورت فرا رسیدن زمان شارژ کپسول های آتش نشانی ، سوزن در خارج از منطقه سبز و در قسمت ” شارژ مجدد ” از فشار سنج قرار خواهد گرفت.
در دوره آزمایش هیدرواستاتیک ، کپسول های آتش نشانی باید وقفه زمانی کمتر از یک سال بررسی و شارژ شوند.
هنگام انجام تعمیر و نگهداری سالانه ، موارد زیر علاوه بر الزامات مشخص شده در بازرسی های ماهانه نیز انجام می شود ( یکی از این موارد در طول دوره نگهداری سالانه نیز انجام می شود ) :
- بررسی قسمت خارجی برای هر گونه آسیب ، خوردگی و یا انسداد نازل
- جهت اطمینان از عملکرد صحیح از طریق کشیدن پین ، آب بند درفشر را جدا کنید. سپس بلافاصله آب بند درفشر را تعویض کنید.
فراتر از خدمات بازرسی و نگهداری ماهانه و سالانه ، قسمت داخلی کپسول ها باید مورد بازرسی و آزمایش هیدرواستاتیک قرار بگیرند. این بازه زمانی بسته به نوع کپسول و نحوه نگهداری از آن ها دارد. در حین بازرسی داخلی ، کپسول به صورت کامل جدا می شود. تمامی قطعات مورد بازرسی قرار گرفته و تمیز می شوند و هر شی شکسته جایگزین می شود. پس از اتمام این کار ، دستگاه خاموش کننده مجددا کنار هم قرار گرفته و در محل مورد نظر قرار می گیرد.
آزمایش هیدرواستاتیک در فواصل زمانی تعیین شده و بر اساس نوع کپسول آتش نشانی انجام می شود. در طول آزمایش ، کپسول با آب و یا مایعات غیر فشرده تا حداقل PSI مشخص شده به مدت حداقل 30 ثانیه تحت فشار قرار می گیرند. در حین تحت فشار قرار دادن ، دستگاه خاموش کننده برای اطمینان از صحت استوانه ، بررسی عدم عیب و کج شدگی و اطمینان از عدم وجود نشتی مورد بازرسی قرار می گیرد. هزینه آزمایش هیدرواستاتیک با توجه به اندازه سیلندر و نوع عامل خاموش کننده متفاوت است. در صورتی که هزینه تست هیدرواستاتیک بیشتر از هزینه یک کپسول جدید باشد ، توصیه می شود کپسول را تعویض کنید.
شارژ مجدد کپسول های آتش نشانی چگونه است ؟
هنگامی که زمان شارژ مجدد کپسول آتش نشانی مشخص شد ، با متخصصین آس تماس بگیرید تا این کار را در اسرع وقت انجام دهند. ما یک تکنسین آموزش دیده برای سرویس و شارژ کپسول آتش نشانی به محل مورد نظر شما می فرستیم. نرخ شارژ مجدد کپسول آتش نشانی با توجه به نوع کپسول و محل زندگی شما متفوت خواهد بود. برخی از کپسول ها یک بار مصرف هستند ، بنابراین به عنوان کپسول های غیر قابل شارژ طبقه بندی می شوند. از این رو پس از تخلیه باید دور ریخته و جایگزین شوند. بین کپسول های قابل شارژ و غیر قابل شارژ تفاوت زیادی وجود دارد.
کپسول های یک بار مصرف معمولا شامل موارد زیر هستند :
- سری تخلیه پلاستیکی
- طول عمر 12 سال از تاریخ تولید قبل از جایگزینی آنها
- کپسول ها باید برچسب غیر قابل شارژ داشته باشند
- فشار سنج
کپسول های قابل شارژ معمولا شامل موارد زیر هستند :
- سری تخلیه فلزی ( البته نه همیشه )
- فشارسنج
- کپسول ها باید برچسب شارژ مجدد داشته باشند
چه زمانی کپسول را جایگزین کنیم ؟
- سایز کپسول : قطعا مقرون به صرفه تر است که به جای شارژ مجدد کپسول های آتش نشانی کوچک ، آن ها را با کپسول های جدید جایگزین کنیم.
- وضعیت پوسته کپسول : اگر پوسته کپسول علائم خوردگی ، تو رفتگی و ترک داشته باشد و یا دارای برچسب ناخوانا باشد.
- وضعیت شلنگ / دسته تخلیه : در صورتی که دسته کپسول لق باشد و یا شلنگ تخلیه علائم ترک ، برآمدگی و یا تو رفتگی داشته باشد.
- کم بودن فشار قوطی : اگر قوطی کپسول به صورت مداوم فشار از دست دهد ، ممکن است پوسته یکپارچگی خود را از دست داده و نیاز به تعویض کپسول داشته باشید.
دلایل مختلفی وجود دارد که توجه به مدت زمان شارژ کپسول آتش نشانی را ضروری می کند. در حالی که برخی از این دلایل ممکن است واضح به نظر برسند ، برخی دلایل دیگر ممکن است کاملا مشهود نباشند. اگر از کپسول خود استفاده کرده اید ، باید بلافاصله شارژ شوند. حتی کوچکترین تخلیه عامل خاموش کننده می تواند منجر به نشت شود و در نهایت فشار مورد نیاز برای عملکرد مناسب از بین می رود. طبق استاندارهای بین المللی کلیه کپسول های آتش نشانی قابل شارژ باید بعد از هر بار استفاده یا در صورت نیاز به وسیله بازرسی یا سرویس شارژ شوند.
برای رایج ترین دستگاه های خاموش کننده آتش نشانی شیمیایی خشک ، بازرسی داخلی و شارژ مجدد هر 6 سال و 12 سال از تاریخ تولید انجام می شود. این تاریخ بر روی خاموش کننده اعلام می شود. این بازرسی ها حائز اهمیت هستند ، حتی اگر هرگز از خاموش کننده استفاده نشده باشد. در صورت بروز هر یک از نواقص زیر ، دستگاه های خاموش کننده نیز باید دوباره شارژ شوند و مورد بررسی قرار گیرند :
- فشار کم
- دستورالعمل غیر قانونی عملیاتی
- نشانگر درفشر شکسته و یا گم شده
- آسیب های فیزیکی آشکار ، خوردگی ، نشت و یا مسدود شدن نازل
موارد مختلفی وجود دارد که نشان دهنده نیاز به شارژ مجدد کپسول آتش نشانی است – برخی از موارد واضح و برخی دیگر کمتر شناخته شده اند :
- کپسول های آتش نشانی باید بلافاصله پس از هر بار استفاده شارژ شوند. حتی اگر ماده خاموش کننده داخل نیز به طور کامل تخلیه نشده باشد ، برای اطمینان از اینکه آماده برای استفاده بعدی است ، هنوز باید خاموش کننده را سرویس دهی و شارژ کنید. حتی تخلیه کم نیز به طور معمول منجر به نشت و در نهایت کاهش فشار مورد نیاز برای عملکرد صحیح می شود.
- کپسو لهای آتش نشانی باید در طول زندگی خود به صورت دوره ای شارژ شوند ، حتی اگر از آنها استفاده نشده باشد. هر دو استاندارد کد NFPA 10 برای کپسول های آتش نشانی قابل حمل و همچنین دستورالعمل های خدمات سازنده نیاز به بررسی داخلی و شارژ مجدد دارند. برای کپسول های شیمیایی با فشار خشک ذخیره شده معمول ، این معاینه داخلی و شارژ مجدد شش و دوازده سال از تاریخ ساخت ذکر شده در خاموش کننده لازم است.
- همچنین به دلیل آسیب یا سایر عوامل محیطی که ممکن است منجر به کاهش فشار هوا شود ، کپسول های آتش نشانی نیاز به بررسی داخلی یا شارژ مجدد دارند.
نحوه شارژ کپسول آتش نشانی :
شارژ کپسول آتش نشانی باید توسط یک متخصص آموزش دیده انجام شود. شرکت های امنیتی در برابر آتش ابزار ، آموزش و دانش لازم را برای اطمینان از اینکه شرایط کپسول آتش نشانی شما در اوج کار است و با مواد خاموش کننده صحیح دوباره پر شده اند ، تضمین می کنند. در ادامه همان چیزی که می توانید هنگام شارژ مجدد کپسول آتش نشانی خود انتظار داشته باشید را برایتان شرح داده ایم. این یک راهنما برای نحوه شارژ مجدد کپسول آتش نشانی نیست ، بلکه یک نمای کلی است تا بتوانید روند کار را درک کنید.
- ابتدا تمام فشار کپسول تخلیه شده و عامل از سیلندر خارج می شود.
- شیر تخلیه از سیلندر خارج می شود.
- لوله سیفون از سوپاپ خارج شده و میله سوپاپ و فنر برداشته می شود.
- تکنسین سوپاپ را تمیز می کند ، اورینگ گردن سوپاپ را تعویض کرده و از نظر بصری واحد را از نظر داخلی و خارجی بازرسی می کند.
- پس از تمیز کردن سوپاپ با یک مدل جدید برای اطمینان از نشست مناسب و جلوگیری از افت فشار در آینده تعویض می شود.
- عامل اطفا ( آب ، دی اکسید کربن ، ماده شیمیایی خشک و غیره ) از نظر وزنی به مقدار مناسب برای اندازه واحد و مطابق با دستورالعمل های شارژ مجدد آن واحد پر می شود.
- همانطور که در دستورالعمل های زمان شارژ کپسول آتش نشانی ذکر شده است ، واحد با گاز تحت فشار مناسب و فشار لازم برای آن واحد تحت فشار مجدد قرار می گیرد.
- تکنسین های شرکت آس آزمایش نشت را برای بررسی علائم نشت و تکمیل نازل تخلیه یا شلنگ انجام می دهد.
- خاموش کننده مجددا وزن می شود تا تایید گردد که وزن کل در حد تحمل های مجاز می باشد که توسط سازنده نشان داده شده است.
- مهر و موم جدیدی بر روی پین ایمنی نصب شده و یک برچسب شارژ جدید به واحد متصل می شود که هر برچسب نشانگر وزن کل واحد و هویت تکنسین تکمیل کننده کار است.