0
سبد خرید خالیست.

آسانسور

elevator

سرویس آسانسور

اکثر خدمات ساختمانی قابل ارائه در شرکت آس موجب پاکیزگی ، زیبایی ، آرامش و آسودگی مالی اهالی و مدیران ساختمان طرف قرارداد می باشد. ولی یکی از خدماتی که مستقیما با ایمنی و سلامت افراد ساکن در یک ساختمان در ارتباط است ، خدمات سرویس و نگهداری سیستم آسانسور می باشد. تعهد و عزم تیم متخصص شرکت آس همیشه متمرکز بر ارائه بهترین خدماتی است که شایسته شماست. مهندسان حرفه ای و آموزش دیده ما دائما عملکرد آسانسور ساختمان شما را کنترل و ضبط می کنند و به ما این امکان را می دهند تا قبل از وقوع خطر هر گونه خرابی را کاهش دهیم.

آسانسور چیست ؟

آسانسور ، اتاقک متحرکی است که به وسیله آن از طبقه‌ ای به طبقات بالا و یا از طبقه بالا به پایین حرکت می کنید. به عبارت دیگر آسانسور یکی از تجهیزات حمل و نقل عمودی است که جابجایی مردم یا کالا بین طبقات را تسهیل می‌ بخشد. آسانسورها عموما به کمک موتورهای الکتریکی باعث حرکت عمودی کابین می‌ شوند.این موتورها با کمک کابل‌ های کششی و سیستم متقابل وزن کار جابجایی را انجام می‌دهند. سرویس آسانسور عبارت است از بازبینی کلی قطعات نصب شده و نظارت مداوم بر عملکرد کلی سیستم پس از نصب آسانسور. از این رو خدمات سرویس و نگهداری آسانسور کمتر از اهمیت نصب آسانسور نبوده و یک آسانسور صرف نظر از برند آن و شرکت سازنده باید ماهانه یکبار توسط سرویس کاری مجرب بازدید گردد و اگر نیاز به سرویس داشت به تعمیر آن بپردازد.

مراحل پیاده سازی آسانسور

این سه مرحله را می توان به شرح زیر تفکیک کرد :

  1. مرحله اول : مرحله قبل از ساخت و یا مرحله طراحی و ساخت سازه ساختمانی
  2. مرحله دوم : طراحی ساخت و مونتاژ مکانیکی آسانسور
  3. مرحله سوم : نگهداری و پشتیبانی آسانسور

این سه مرحله کاملا از همدیگر جدا بوده ولی بر روی کارکرد نهایی تاثیر دارند. به گونه ای که نقض و یا عملکرد ضعیف در هر مرحله ،عملکرد مراحل دیگر را زیر سوال می برد.

لزوم سرویس منظم آسانسور

نکته ای که هم اینک گریبان گیر اکثر آسانسورهای کشور می باشد ، این بوده که متاسفانه بسیاری از بهره برداران آسانسور تنها در موقع خرابی آسانسور نسبت به وجود سرویس کار احساس نیاز می کنند و تا زمانی که آسانسور بدون مشکل کار می کند ، بازرسی ادواری و منظم آن را به ورطه فراموشی می سپارند. بدیهی است از هیچ وسیله مکانیزه نمی توان انتظار داشت توقعات کاربر را بدون نگهداری و سرویس منظم برآورده نماید ، چه برسد به آسانسور که وسیله ای کاملا پیچیده و با ظرفیت های خاص خودش می باشد.

چه آسانسور هایی بیشتر در معرض خطر هستند

  1. الف- آسانسورهایی که توسط شرکت بازرسی کنترل ایمنی ، مورد تایید قرارگرفته و شامل ضوابط استاندارد می باشد( آسانسورهاسی که بعد از سال ۱۳۷۷ در تهران و برخی کلان شهر ها نصب شده اند )
  2. ب- اکثر آسانسورهای شهرستان ها و آسانسورهاسی که قبل از تاریخ بهمن ۱۳۷۷ در تهران نصب شده اند که توسط شرکت بازرسی تایید نشده اند.

هر چند برای آسانسورهایی که توسط شرکت بازرسی تایید شده اند ، امیدواری وجود دارد. ولی در اینگونه آسانسورها پس از یکسال بهره برداری از آسانسور ،ضمانت فروشنده در مورد آسانسور و قطعات آن به پایان رسیده و در برخی مواقع هم راهبری آسانسور و انجام سرویس و نگهداری آسانسور پس از آن خاتمه می یابد. چرا که در بسیاری موارد قرارداد ها به صورت یک ساله تنظیم می گردد و در سال دوم تمدید نمی گردد و یا اینکه از همان ابتدا قراردادها به صورت صوری بسته می شود.

علت رهاسازی آسانسور و خطرات اینکار

برخی آسانسورهای تحویلی به شرکت بازرسی ، پس از یکسال به حال خود رها می شوند و صرفا بهره برداران و ساکنین ساختمان ها بنا به ضرورت و مشکلات آسانسور خود ، از سرویس کاران استفاده می کنند. همچنین در بعضی مواقع برای کاهش هزینه های جاری ساختمان ، آسانسورها بدون سرویس و نظارت رها شده و تنها در مواقع خرابی به یاد سرویس کار می افتند. آسانسور به تنهایی یک پروژه کامل در ساختمان است و از معماری تا سازه و فن و تکنیک در کنار صدها قطعه ریز و درشت که هرکدام پیچیدگی و مسائل خاص خود را دارند. با توجه به اینکه قطعات آسانسور مستهلک می باشند ، لذا چنین وسیله ای بدون نگهداری مناسب و اصولی ، متکی بر پایه های علمی این فن ،کارکرد مطلوبی نخواهد داشت. اگر خدمات سرویس و نگهداری آسانسور کافی برای آن صورت نگیرد احتمال وجود قطعات فرسوده وجود دارد و برای استفاده خطرناک است.

علت بروز حوادث آسانسور

در برخی موارد به علت عدم برنامه راهبری سرویس و نگهداری ، یک آسانسور خوب و با کیفیت تبدیل به یک دستگاه نامطمئن می شود. به همین خاطر است که متاسفانه شاهدیم طی سالیان اخیر سوانح و حوادث مرتبط با آسانسور از رشد قابل توجهی برخوردار بوده است. کیفیت پایین قطعات مورد استفاده در آسانسورها که بعضا بسیاری از آنها فاقد کیفیت مطلوب و تاییدیه های لازم می باشند ، اهمیت بازرسی و نگهداری آسانسورها را دو چندان می کند. بالا رفتن آمار حوادث آسانسور که جلوی بسیاری از آنها را می توان با نگهداری و بازرسی منظم تجهیزات نصب شده گرفت شاهدی است براین مدعا.

علل بازسازی و نوسازی آسانسورها

  1. خرابی های متعدد و عدم قابلیت رفع خطا بدون تغییرات اساسی
  2. ارتقاء تکنولوژی و افزایش امکانات آسانسور
  3. زیباسازی و مدرنیزه کردن تزئینات داخلی کابین
  4. کاهش هزینه تعمیرات و نگهداری آسانسور
  5. کاهش سر و صدای ناشی از حرکت آسانسور در موتورخانه و طبقات
  6. طراحی جدید و استفاده از تمامی ظرفیت های چاه آسانسور
  7. کاهش مصرف انرژی و هزینه های برق مصرفی آسانسور
  8. حذف تکان های بی مورد و افزایش کیفیت حرکت

چگونگی سرویس و نگهداری آسانسور

سرویس و نگهداری آسانسور را از لحاظ صرفه اقتصادی نیز می توان تحلیل کرد. به طور کلی روشن است اگر قطعاتی در حال خرابی یا آستانه فرسودگی قرار بگیرند ، به هنگامی که به موقع تعویض یا تعمیر نشوند ، احتمال اختلال در کارکرد قطعات دیگر را نیز در بر خواهند داشت. ممکن است خرابی آنها صدمات جبران ناپذیری به کل سیستم وارد کند و یا حتی احتمال خطرات جانبی در بدترین حالت ممکن وجود خواهد داشت و امکان سقوط آسانسور نیز جزء خطرات آن می باشد.
فرض کنید سیم بکسل های ( wire ropes ) آسانسور در آستانه فرسودگی قرار گرفته باشند. این فرسودگی و یا خوردگی سیم بکسل ها باعث خوردگی فلکه های کششی موتور و هرزگرد می شود که هزینه تعمیرات را چند برابر می کند. بنابراین فلکه های کششی نیز در معرض فرسودگی قرار می گیرند و در حالتی که ترمز ایمنی آسانسور ( پاراشوت ) فعال و تنظیم نباشد ، پارگی سیم بکسل باعث سقوط کابین شده و منجر به آسیب های جبران ناپذیر جانی و مالی خواهد بود. آسانسور بر پایه یک چک لیست ماهانه و ادواری بازرسی شده و وضعیت موارد موجود در چک لیست به مدیر ساختمان ارائه می گردد و تعمیرات بر پایه چک لیست آسانسور انجام می پذیرد.

سرویس موتورخانه آسانسور

1. بازرسی دمای متوسط موتورخانه و سیستم ترموستات موتورکابین
2. بازرسی استحکام شاسی پایه موتور
3. بررسی فیوزها و اتصالات جعبه سه فاز و سیستم ارت
4. بررسی و تعویض روغن گیربکس موتور آسانسور
5. بررسی شفت موتور و گیربکس آسانسور
6. بررسی شیارهای سیم بکسل فلکه کششی موتور و هرزگردها
7. تنظیم ترمز موتور و بازدید لنت ترمز موتور آسانسور
8. بررسی سیم بکسل های کابین
9. نظافت موتورخانه نظافت داخل موتور ژنراتور و فن موتور آسانسور
10. بازدید گاورنر و اتصالات گاورنر آسانسور
11. بازدید ترمینال ها ، اتصالات و قطعات تابلو فرمان آسانسور
12. تست سیستم نجات اضطراری و شارژ باطری های نجات اضطراری آسانسور

سرویس چاه آسانسور

  1. تست میکروسوئیچ های Limit حد و دور اندازهای آسانسور
  2. بررسی و روغن کاری ریل های آسانسور
  3. بازدید کشش ارتجاعی سیم بکسل های آسانسور
  4. تست کابل های کابین
  5. بازدید روشنایی چاه آسانسور
  6. بررسی لقمه های ریل کابین و وزنه آسانسور
  7. بررسی زنجیر تعادل زیر قاب وزنه و کابین آسانسور
  8. بررسی کرپی ها و سربکسل های آسانسور
  9. بررسی اتصالات سیم بکسل به کابین و قاب وزنه آسانسور
  10. بازدید کفشک های کابین و وزنه آسانسور
  11. بازدید روغن دان های آسانسور
  12. بازدید ترمز ایمنی پاراشوت و اتصالات میله پاراشوت به سیم بکسل ( گاورنر ) آسانسور
  13. بازدید اتصالات و پیچ و مهره های یوک کابین آسانسور
  14. بررسی سنسور آهنربا و آهنرباهای آسانسور
  15. بازدید اتصالات، ترمینال ها و دکمه های جعبه revision آسانسور

اهمیت و ضرورت سرویس و نگهداری آسانسور

همانطوری که در قسمت بالا به آن اشاره شد ، آسانسور از قطعات مکانیکی ، الکترونیک و اجزای سازه ای از بابت فرم و شکل ظاهری ساخته شده است به همین منظور اهمیت و بررسی کلیه قطعات چه از کابل ها و دیگر قطعات ازجمله کابین و دیگر قسمت های آن برای کارکرد صحیح و دقیق بایید مورد بررسی قرار گیرد. انجام این مراحل نیازمند دو بند ازشرایط است که باید در هنگام خرید به آن توجه لازمه را کرد.

  1. در صورت نبود قرارداد سرویس نگهداری آسانسور ، صدور بیمه نامه مسئولیت برای آن مقدور نیست
  2. با انجام سرویس و نگهداری ماهانه آسانسور قطعات خراب و پوسیده به راحتی شناسایی شده و تعویض می شود

اقداماتی که برای سرویس و نگهداری آسانسور انجام می شود

بازیینی کلی قطعات نصب شده و نظارت بر عملکرد کلی سیستم آسانسور از جمله خدماتی است که در بخش سرویس و نگهداری آسانسور انجام می شود. به طور کلی همه سیستم ها و یا مکانیزم ها نیازمند بازدید دوره ای و سرویس و نگهداری هستند ، به ویژه سیستم هایی که ایمنی آنها نقش اساسی در عملکرد کلی سیستم ایفا می نماید و خرابی آنها باعث خطرات احتمالی جانی می گردد. بعد از نصب آسانسور سرویس و نگهداری آن از اهمیت زیادی برخوردار بوده و می بایست به طور منظم و حداقل ماهانه یک بار توسط شخص متخصص تحت بازرسی منظم قرار گیرد. با سرویس ماهیانه آسانسور می توان از هزینه های خرابی و استهلاک جلوگیری کرد و می توان با این کار ایمنی آسانسور ها را بالابرد. برای نصب ، تعمیر ، بازسازی ، سرویس و نگهداری آسانسور با شرکت هایی معتبر قرارداد بسته که در صورت وقوع حادثه و یا بروز مشکل بتوانید رسیدگی کنید.

توجیه اقتصادی برای سرویس و نگهداری آسانسور

سرویس و نگهداری آسانسور را از لحاظ توجیه پذیری اقتصادی نیز می توان بررسی نمود. به طور کلی بدیهی است اگر قطعه یا قطعاتی در آستانه خرابی یا فرسودگی باشند ، در صورتی که به موقع تعویض یا تعمیر نگردند احتمالا باعث اختلال در عملکرد قطعات دیگر خواهند بود و یا حتی خرابی آنها صدمات جبران ناپذیری را به کل سیستم وارد نماید و یا حتی خطرات جانی را در پی داشته باشد. فرض کنید طناب های فولاد آسانسور یا همان سیم بکسل آسانسور در آستانه فرسودگی قرار گرفته است. این فرسودگی و یا خوردگی سیم بکسل ها باعث خوردگی فلکه های کششی موتور و هرزگرد می شود ، بنابراین فلکه های کششی نیز در معرض فرسودگی قرار می گیرند و در حالتیکه ترمز ایمنی آسانسور ( پاراشوت ) فعال و تنظیم نباشد ، پارگی سیم بکسل باعث سقوط آسانسور شده و منجر به آسیب های جبران ناپذیر جانی و مالی خواهد شد.

مجموعه سرویس و نگهداری ساختمانی آس متشکل از سرویس کاران آموزش دیده و مجرب است،که با تمام تجهیزات ، آماده ارائه خدمات و سرویس در اسرع وقت بوده و رفع هر گونه خرابی و اجرای نگهداری پیشگیرانه در جهت افزایش عمر و کارایی دستگاه را بر عهده دارد.

preloader