0
سبد خرید خالیست.

نصب اسپرینکلر

نصب اسپرینکلر

نصب اسپرینکلر / اسپرینکلر آتش نشانی / سیستم اسپرینکلر / استاندارد نصب اسپرینکلر

در این مقاله قصد داریم شما را با یک نوع دستگاه تخلیه آب هنگام وقوع آتش سوزی و نحوه نصب آن بیشتر آشنا کنیم. سیستم آب پاش خودکار آتش یا اسپرینکلر یک قطعه ای است که با شناسایی اثرات آتش سوزی ، مانند افزایش بیش از حد دمای از پیش تعیین شده ، آب را تخلیه می کند. از این ابزار در سراسر جهان استفاده می شود و سالانه بیش از 40 میلیون اسپرینکلر نصب می شود. در ساختمان هایی که این سیستم آب پاش خودکار نصب شده است ، ، بیش از99% آتش سوزی ها فقط توسط آب پاش های آتش کنترل می شوند. بیش از 100 سال است که این آب پاش ها از زندگی و مال مردم محافظت می کنند. در نگاه اول به نظر می رسد سیستم آب پاش خودکار یک سیستم بسیار ساده ای است که از لوله هایی با سری اسپرینکلر که آب را به سمت آتش هدایت می کند ، تشکیل شده اند. با بررسی دقیق تر متوجه می شوید که یک اسپرینکلر آتش نشانی در واقع مجموعه ای پیچیده از اجزا و سیستم هایی است که با دقت مهندسی ، طراحی ، نصب ، آزمایش و نگهداری می شود تا در صورت نیاز به طور موثر آتش را مهار کند.

محاسبه قیمت و هزینه سیستم اعلام و اطفا حریق

همه افراد روزانه به سیستم های آتش نشانی و ایمنی زندگی اعتماد می کنند ، از جمله یکی از شناخته شده ترین ابزارهای آن – سیستم اسپرینکلر می باشد. بسیاری از ما هر روز از کنار این دستگاه ها عبور می کنیم ، اما تعداد کمی از ما دقیقا نحوه عملکرد آنها را درک می کنیم. علاوه بر این ، بسیاری از فرضیات مرتبط با اسپرینکلر آتش نشانی در واقع تصورات غلطی هستند. برخلاف تصورات غلط رایج ، اسپرینکلرها توسط دود فعال نمی شوند. آب پاش ها حاوی یک عنصر حساس به حرارت برای فعال سازی هستند. در واحدهای معمولی مدرن ، این معمولا مایعی بر پایه گلیسیرین در یک حباب شیشه است. این عنصر کاملا کالیبره شده است تا در دمای خاص – معمولا بین 135 تا 165 درجه فارنهایت – خرد شود. این عنصر برای هر بار پاشش منحصر به فرد است ، به این معنی که لازم نیست همه آب پاش های یک سیستم همزمان فعال شوند. یکی دیگر از باورهای غلط رایج در مورد اسپرینکلرها این است که آنها در آسیب های آتش سوزی ، آسیب جدی به آب وارد می کنند. آب پاش ها در منطقه خاص فعال می شوند و گرمای ناشی از آتش را تشخیص می دهند. این بدین معناست که به دلیل سرعت نصب آبپاش ها ، خسارت بسیار کمی در آب رخ می دهد. آب پاش ها همچنین می توانند آسیب به آب را به حداقل برسانند ، زیرا آنها مساحت بیشتری را با كمتر از 20% آب مورد نیاز یک شلنگ آتش نشانی در همان شرایط را تحت پوشش قرار می دهند.

نحوه عملکرد اسپرینکلر آتش نشانی

قبل از نصب اسپرینکلر باید اطلاعات کافی درباره نحوه کارکرد این سیستم داشته باشید. هر سری بسته این آب پاش توسط یک لامپ شیشه ای حساس به حرارت بسته می شود و یا با یک پیوند فلزی دو بخشی که با یک آلیاژ گداختنی مانند فلز چوب و آلیاژهای دیگر با ترکیبات مشابه ، در کنار هم نگه داشته می شود. لامپ شیشه ای و یا پیوند به درپوش لوله فشار وارد می کند که به عنوان یک شاخه عمل کرده و از جریان آب تا زمانی که دمای محیط اطراف آبپاش به دمای فعال سازی آبپاش منفرد برسد ، جلوگیری می کند. از آنجایی که با رسیدن به سطح حرارت از پیش تعیین شده هر آب پاش به طور مستقل فعال می شود ، تعداد اسپرینکلرهای آتش نشانی نصب شده نزدیک به آتش محدوده بوده و در نتیجه فشار آب موجود را از نقطه منشا به حداکثر می رسانند. لامپ در نتیجه انبساط حرارتی مایع درون لامپ می شکند. مدت زمان لازم برای شکستن لامپ به دما بستگی دارد.

صرف نظر از نوع سیستم اسپرینکلری که نصب شده است ، همه آنها برای تحقق یک هدف طراحی شده اند. اسپرینکلرهای مسکونی صریحا در نظر گرفته شده اند تا به سرنشینان فرصت دهند تا هنگام آتش سوزی از خانه فرار کنند. آب پاش های آتش نشانی منزل معمولا آسیب های خانه را به میزان قابل توجهی کاهش می دهند و در بسیاری از موارد ، آنها قادر به کنترل کامل آتش هستند. هر سیستم جریان آب و فشار خاصی جهت تامین تقاضای 10 دقیقه ای آب هستند که متکی بر ترکیبی از فاکتورهای مختلف هستند :

  1. اندازه ( بر حسب متر مربع و ارتفاع ) خانه شما و طول لوله و تعداد سری آبپاش ها که باید نصب شوند تا حداقل پوشش آب را فراهم کند. بدیهی است که یک خانه بزرگتر و بلندتر به سیستم بزرگتری احتیاج دارد و بنابراین هزینه بالاتری نیز دارد.
  2. نوع لوله هایی که استفاده می شوند و جنس و قطر آن ها.
  3. منبع آب و اینکه آیا به طور طبیعی فشار کافی را برای تامین نیاز جریان را فراهم می کند یا اینکه باید توسط پمپ تقویت شود.

هر سیستم اسپرینکلر آتش نشانی متکی به شبکه ای از لوله کشی است که به صورت عمودی ( درون دیوارها و گاهی در کمد ) و به صورت افقی ( در سقف یا اتاق زیر شیروانی ) اجرا می شود. در نقاط دوره ای شبکه ، سر آب پاش ها به لوله متصل می شوند تا آب را از سقف ها و یا دیوارها خارج کنند. یک پیمانکار تعداد کافی سر آب پاش را برای پوشش کامل مناطق ضروری نصب خواهند کرد. اکثر قریب به اتفاق آبپاش های خانگی سیستم های “مرطوب” هستند که در آنها آبی که آبپاش ها را تغذیه می کند ، همیشه در شبکه لوله ها قرار دارد. نحوه کار آنها به طرز شگفت انگیزی ساده ، قابل اعتماد و موثر است. سری آب پاش های مسکونی اساسا به عنوان شاخه در شبکه لوله کشی عمل می کنند که شامل آب تحت فشار ( یا هوا ، در موارد کمتر ) است. هر سر ماشه ای دارد که معمولا یا یک لوله شیشه ای پر از مایع حساس به حرارت است یا یک پیوند فلزی که به هم لحیم می شود. هنگامی که آتش سوزی در یک اتاق خاص شروع می شود ، شروع به پرتاب گرما کرده که به سمت سقف حرکت می کند. هنگامی که دمای اطراف سر آبپاش به نقطه خاصی رسید ( معمولا 135 درجه فارنهایت تا 170 درجه فارنهایت ) ، گرما یا باعث ذوب شدن پیوند لحیم شده یا باعث خرد شدن مایع لوله شیشه می شود. این ” مهر و موم ” بر روی پلاگین در لوله کشی را می شکند و اجازه می دهد تا آب خارج شود. بعد از آنکه آب به چرخ کوچک در انتهای سر آبپاش برخورد کرد ، به طور خودکار در فضای اتاق قرار می گیرد.

انواع اسپرینکلرها :

  • پاسخ دهنده سریع
  • پاسخ دهنده استاندارد
  • CMSA ( برنامه خاص حالت کنترل )
  • مسکونی
  • ESFR ( پاسخ دهنده سریع )

تکنسین های شرکت آس دارای تجربه و گواهینامه های لازم برای نصب سیستم اسپرینکلر آتش نشانی هستند. هر سیستم آب پاش خودکار با دقت آزمایش می شود تا شما ، مسئول ساختمان و متعهدین بیمه راضی باشید. ما معتقدیم که برنامه ریزی برابر با موفقیت است! تیم طراحی و نصب آس جهت تعیین بهترین روش های مسیریابی و استاندارد نصب اسپرینکلر ، اطلاعات کافی و به روزی دارند و دیگر جای نگرانی نیست.

نصب و راه اندازی سیستم آب پاش خودکار در چندین مرحله صورت می گیرد :

مراحل قبل از نصب

  • بررسی و مرور آب پاش
  • بررسی ابزارهای مورد نیاز استاندارد نصب اسپرینکلر
  • برنامه ریزی موارد و وظایفی که باید تکمیل شود

طرح ریزی سیستم آب پاش خودکار

  • سری آب پاش
  • شیر کنترل آب
  • سوپاپ چک کردن
  • فشارسنج
  • زهکشی اصلی
  • آلارم
  • دریچه تست
  • صفحه محاسبه
  • خطوط انشعاب

تکمیل نصب اسپرینکلر

  • تست هیدرواستاتیک
  • بررسی نهایی

مراحل استاندارد نصب اسپرینکلر :

تیم واجد شرایط شرکت آس ابتدا از چیدمان بهینه سیستم آبپاش خودکار برای اطمینان از مناسب بودن آن مشاوره و طراحی می کنند. این بدین معنی است که سپس تکنسین های ما می توانند سیستم را با حداقل سر و صدا یا اخلال در کسب و کار شما نصب کنند. برخی از رایج ترین مراحل کار عبارتند از :

  • مشاوره و همکاری اولیه با کلیه ذینفعان برای توافق در مورد شرایط و نوع سیستم اسپرینکلر
  • تکمیل ارزیابی مبتنی بر ریسک با توجه به استانداردهای ایمنی محلی و انطباق با آن
  • طرح طراحی مهندسی شده در رابطه با خطر یا خطرات موجود در ساختمان ایجاد می شود. نصب مخازن آتش نشانی یا پمپاژ تخصصی ارزیابی می شود
  • نصب اسپرینکلر توسط تکنسین های حرفه ای و متخصص
  • بررسی سیستم لوله کشی آب و مخازن آب ساختمان
  • تست سیستم و اجزای اسپرینکلر به صورت هفتگی ، ماهیانه و یا سالیانه
  • هر پروژه متفاوت است و زمان آن بسته به اندازه و دامنه متفاوت خواهد بود

علت اهمیت نصب اسپرینکلر

اسپرینکلر و سایر سیستم های مهار آتش به صورت خودکار ( AFSS ) می توانند جان انسان ، خانه و مشاغل را نجات دهند. آنها از آسیب های ناشی از آتش سوزی محافظت کرده و از همه مهمتر ، در صورت وقوع آتش سوزی شانس بیشتری برای بیرون آمدن به مردم می دهند. با کاهش آسیب و شدت آتش سوزی ، آنها همچنین می توانند به شما در صرفه جویی هزینه ها کمک شایانی کنند.

نصب اسپرینکلر برای چه مکان هایی ضروری است ؟

در واقع برای همه جا! با این حال برخی از سازمان ها ، گروه ها و ملک هایی وجود دارند که به طور خاصی می توانند از نصب آب پاش های خودکار بهره مند شوند. این شامل :

  • مدارس
  • خانه های سالمندان
  • بناهای تاریخی
  • بیمارستان ها
  • خانه افراد بسیار آسیب پذیر
  • املاک مسکونی با ارتفاع بیش از 18 متر
  • خوابگاه دانشجویان
  • هتل ها و مسافرخانه ها
  • زیرزمین
  • انبارهای بزرگ

سیستم آب پاش خودکار به گرما واکنش نشان می دهد. هنگامی که درجه حرارت در یک اتاق مجهز به آبپاش به 60 الی 70 درجه برسد ، آبپاش آب را در فضای اتاق پاشیده و آتشی را که باعث افزایش دما شده است را سرکوب می کند. آب پاش ها در جایی که افزایش دما اتفاق می افتد ، یکی یکی فعال می شوند. اگر یک ملک را مدیریت می کنید ، باید بدانید که علی رغم نصب سیستم اعلام حریق و نصب سیستم اطفا حریق ، استاندارد نصب اسپرینکلر مناسب نیز بسیار حائز اهمیت است.

سرویس و نگهداری سیستم آبپاش خودکار :

اسپرینکلرهای خانگی و مسکونی سالی چند بار باید بررسی شوند. بررسی های انجام شده توسط تیم حرفه ای و متخصص آس اطمینان می دهد که سیستم طبق روال طراحی شده کار می کند و تغییری در عملکرد اتوماتیک ایجاد نشده است. برخی از کارهای بازرسی و نگهداری معمول سیستم اسپرینکلر آتش نشانی باید به صورت هفتگی یا ماهانه انجام شود تا از حداکثر بهره وری بهره مند شود ، در حالی که زیرساخت های عمیق تر باید سالانه بررسی شود. هر چند وقت یکبار این سیستم باید با جزئیات کامل کاملا بررسی شود و از هرگونه نگهداری پیشگیرانه لازم استفاده شود. این بازرسی ها باید توسط یک شرکت معتبر همچون شرکت ساختمانی آس انجام شود تا اطمینان حاصل شود که همه چیز در دستور کار و به روز است. آزمایشات منظم باید بر روی سیستم های آب پاش انجام شود تا از عملکرد آن اطمینان حاصل شود. در حالی که الزامات قانونی برای آزمایش می تواند بر اساس محل متفاوت باشد ، یک برنامه دقیق تست باید صرف نظر از تعهدات قانونی رعایت شود. تنها با آزمایش یک سیستم می توان اطمینان حاصل کرد که در شرایط اضطراری می توان به آن اعتماد کرد. در طول خدمات سرویس و نگهداری بررسی های زیادی صورت می گیرد که برخی از رایج ترین آن ها به شرح زیر می باشد :

  1. تمام سرها و صفحه های پوششی از مواد انسدادی و هر گونه کثیفی و آلودگی پاک هستند.
  2. هیچ نشانه ای از نشت یا خوردگی وجود ندارد.
  3. عملکرد منابع آب ، فشارها و جریان های سیستم همانند روز اول کار می کند
  4. این سیستم به یک آلارمی متصل است که زمانیکه آزمایش جریان آب صورت می گیرد ، کار می کند.
  5. اثرگذاری پوشش سری آب پاش هرگز تغییر نکرده باشد.
  6. بررسی عملکرد صحیح دستگاه
  7. تعویض قطعات خراب و آسیب دیده

درک نیاز به بازرسی بصری ، آزمایش عملکرد و فعالیت های جامع تعمیر و نگهداری پس از نصب اسپرینکلر در فضای شما مهم است ، زیرا عوامل مختلفی می توانند عملکرد سیستم شما را در صورت وقوع آتش سوزی تحت تاثیر قرار دهند.

اجزای قطعات سیستم آبپاش خودکار

آشنایی با انواع اسپرینکلر :

از زمان پیدایش اولی سیستم آبپاش شناخته شده که در سال 1812 اختراع شد ، انواع مختلفی از سیستم های آب پاش خودکار برای مواجهه با شرایط متفاوت و شرایط محیطی ایجاد شده است. هفت مورد رایج ترین آن ها به شرح زیر است :

سیستم لوله های مرطوب

یکی از رایج ترین مدل های سیستم اسپرینکلر ، سیستم لوله های مرطوب است. چرا ؟ْ! زیرا بسیار قابل اعتماد و در عین حال ساده می باشد. اساسا عملکرد آن به گونه ای است که در شرایط وقوع آتش سوزی آب از طریق سری آب پاش از طریق منبع آب اتوماتیک به داخل لوله ها فرستاده می شود.

سیستم لوله های خشک

این ها دومین نوع محبوب ترین سیستم های آب پاش خودکار آتش هستند که معمولا در قسمت هایی از ساختمان که گرم نیستند ( به عنوان مثال همچون گاراژ ) نصب می شوند. در چنین مکان هایی دمای پایین محیط ممکن است آب را در یک سیستم لوله مرطوب معمولی یخ بزند و آن را بی اثر کند. بنابراین در نصب این اسپرینکلر ، آب موجود در لوله با هوا در فشار کمتر از فشار آب تامین شده جایگزین می گردد. وقتی یک یا چند سری اسپرینکلر اتوماتیک فعال می شود ، باز شده و هوای داخل لوله از آبپاش خارج می شود. افت فشار هوا در لوله کشی به آب اجازه می دهد تا آتش سوزی را کنترل کند.

سیستم فراگیر آب

در این نوع سیستم ، تمام آب پاش ها متصل به لوله کشی آب باز هستند تا در صورت وقوع آتش سوزی ، یک جت آب به طور همزمان در کل محیط فراهم گردد. در واقع نصب این اسپرینکلرها در مکان هایی انجام می شود که خطر گسترش سریع آتش سوزی زیاد است. در صورت وقوع آتش سوزی ، زنگ خطر فعال می شود. این علامت گذاری به دریچه فراگیر آب است که باعث می شود آب از سیستم لوله کشی جریان یابد.

سیستم های قبل از اقدام

سیستم های قبل از عمل در مکان هایی استفاده می شود که باید از فعال شدن اتفاقی آب پاش ها جلوگیری شود ( به عنوان مثال موزه ها یا مراکز داده ). دو نوع سیستم قبل از عمل وجود دارد : متصل تکی و متصل دوگانه.

سیستم آب پاش خودکار فوم

این نوع خاص سیستم اسپرینکلر در صورت فعال شدن مخلوطی از آب و کنسانتره کف را تخلیه می کند. آنها به طور کلی در صورت آتش سوزی با چالش زیاد مانند وجود مایعات قابل اشتعال استفاده می شوند. کف را می توان در هر یک از سیستم های توضیح داده شده در بالا نیز استفاده کرد.

سیستم اسپرینکلر اسپری آب

این سیستم های پاشش آب با سیستم های غرقاب یکسان هستند ، اما برخلاف سیستم دوم ، سیستم های اول برای محافظت از یک خطر پیکربندی شده منحصر به فرد طراحی شده اند ( بنابراین تمام سطح کف افقی یک فضا را پوشش نمی دهند ). به عنوان مثال ترانسفورماتورهای الکتریکی معمولا توسط این سیستم محافظت می شوند.

سیستم آب پاش کف و آب

این نوع سیستم معمولا در شرایطی که آب ممکن است به چیزهایی آسیب برساند و یا در صورت عدم دسترسی به منبع آب استفاده می شود. آنها دارای بخار جاذب گرما هستند و به عنوان لوله مرطوب ، غرقاب ، لوله خشک یا سیستم قبل از عمل عمل می کنند. در این حالت از گاز فشرده شده برای اتم کردن آب استفاده می شود ، بنابراین تبدیل به غبار می شود.

اجزای اسپرینکلر چیست ؟

بیایید فرض کنیم که شما در ساختمان خود سیستم اسپرینکلر آتش دارید. اگر آن را به صورت مداوم و منظم بررسی کنید ، هیچ مشکلی پیش نمی آید و جای نگرانی نیست! درک اجزای اسپرینکلر به شما کمک می کند تا مشکلی در خدمات سرویس و نگهداری آن پیش نیاید. عاقلانه است که قبل از اینکه با اجزای سازنده آن همراه شوید ، برخی از جزئیات مربوط به سیستم های اسپرینکلر را بدانید. می دانیم که به طور کلی چهار نوع سیستم پاشش آتش لوله مرطوب ، فراگیر آب ، لوله خشک و سیستم قبل از اقدام وجود دارد. اجزای سیستم اسپرینکلر عبارتند از :

  • سوپاپ کنترل
  • سوپاپ آلارم
  • سری اسپرینکلر
  • سوپاپ تست آلارم
  • زنگ موتور
  • سوئیچ فشار
  • سوئیچ جریان
  • پمپ جک

درک نحوه کار استاندارد سیستم اسپرینکلر گام مهمی برای بهبود ایمنی در برابر آتش است. دانستن راه حل های صحیح برای شرایط خاص و نحوه مراقبت از سیستم ، کلیدی برای اطمینان از عملکرد مناسب در صورت لزوم است. مشارکت با یک متخصص حفاظت از ایمنی و آتش سوزی در جهت طراحی ، نصب ، نگهداری و تعمیر صحیح سیستم آب پاش آتش ، بهترین حفاظت را در مواقع اضطراری حریق ایجاد می کند. نصب سیستم اسپرینکلر از جمله ابزارهای مفید دراطفا حریق شما محسوب می شوند. نشان داده شده است که سیستم های امروزی بیش از 65 درصد باعث کاهش مرگ و میر و تلفات مالی می شوند. به همین دلیل ، آب پاش های آتش نشانی مسلما چیزی هستند که شما در ملک تجاری خود می خواهید! اما آب پاش ها چگونه کار می کنند ؟ ما پاسخ می دهیم که چگونه آب پاش های آتش نشانی تجاری شرکت شما را از آسیب قابل توجهی نجات می دهند.

گام اول : اسپرینکلرها گرما را تشخیص می دهند

برخلاف تصور عمومی ، اسپرینکلرها در اثر دود ایجاد نمی شوند. این یک اشتباه آسان است ، زیرا گرما با دود ناشی از آتش به سمت بالا منتقل می شود. اما اگر دود محرک بود ، سوزاندن نان تست در آشپزخانه دفتر می تواند برای خیساندن آشپزخانه با آب از سر آب پاش آتش کافی باشد. آب پاش های آتش نشانی کار می کنند ، زیرا گرمای زیاد باعث ایجاد سیستم بارانی می شود. وقتی شعله ای شعله ور می شود ، هوای بالای آن به سرعت گرم می شود. این هوای گرم بالا رفته و در امتداد سقف پخش می شود. وقتی هوا به اندازه کافی داغ باشد و به سر اسپرینکلر برسد ، یک واکنش زنجیره ای ایجاد می کند. بیشتر سرهای آب پاش دارای یک حباب شیشه ای است که با مایع پایه گلیسیرین پر شده است. این مایع وقتی در تماس با هوای گرم شده بین 135 تا 165 درجه منبسط می شود. وقتی مایعات منبسط می شود ، محدودیت های شیشه ای آن را خرد می کند و سر آبپاش فعال می شود.

گام دوم : اسپرینکلرهای آتش نشانی آتش را خاموش می کنند

هر سر آب پاش به لوله ای متصل است که به منبع آب قابل اطمینان خارج از ساختمان متصل می شود. هنگامی که گرما یک سر آبپاش را فعال می کند ، یک دریچه باز شده و اجازه می دهد تا آب تحت فشار از سیستم لوله خارج شود. تحت فشار قرار گرفتن آب در سیستم اسپرینکلر آتش بسیار مهم است. این اجازه می دهد تا آب به صورت قوسی به بیرون پاشیده شود تا آتش را به طور کامل خاموش کرده و از احیای مجدد آن جلوگیری کند.

گام سوم : آب پاش ها خسارت یه آب را به حداقل می رسانند

در فیلم ها ، سیستم های آب پاش به روشی گمراه کننده کار می کنند ، و باعث می شود بسیاری از مردم این باور را داشته باشند که همه آبپاش های سیستم به هم گره خورده اند و وقتی یکی از آنها در اثر حرارت تحریک می شود ، همه فعال می شوند. خوشبختانه سر اسپرینکلرها به صورت جداگانه عمل می کنند. بیشتر اوقات ، آتش سوزی ها می توانند پس از فعال شدن فقط یک یا دو آبپاش کاملا خاموش شوند. این اجازه می دهد تا خسارت آب در منطقه کوچکی که آتش سوزی آغاز شده ، محدود شود. به علاوه ، از آنجا که آب پاش ها آتش سوزی را با شش برابر آب کمتر از شلنگ آتش نشانی خاموش می کنند ، در نتیجه سرعت عمل آنها کمتر از بازدید از آتش نشانی برای اموال شما ضرر دارد.

آیا از خدمات شرکت آس رضایت داشته اید؟

برای امتیازدهی روی ستاره ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز / 5. تعداد امتیازها

اولین امتیاز را به این خدمات بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

preloader