0
سبد خرید خالیست.
آس - شرک آس ارائه دهنده خدمات سرویس و نگهداری ساختمان > شارژ کپسول آتش نشانی | فروش کپسول آتش نشانی

شارژ و فروش کپسول آتش نشانی

شارژ کپسول آتش نشانی

کپسول‌ های آتش نشانی استوانه‌ های فلزی محکمی هستند که با آب یا یک نوع ماده خفه‌ کننده ای همچون دی اکسید کربن پر شده‌ اند و وقتی اهرمی را که بالای این استوانه‌ است فشار دهید ، ماده با فشار زیادی از کپسول خارج می‌ شود. در این کپسول‌ ها یک لوله ، مخزن تحت فشار کپسول را به قسمت بالای کپسول متصل و یک شیر فنری نیز ارتباط میان لوله را با دهانه خروجی مسدود کرده‌ است. در بالای سیلندر ، سیلندر کوچک دیگری وجود دارد که با گاز فشرده‌ ای مانند دی‌ اکسید کربن پر شده‌ است و یک شیر جلوی انتشار دی‌ اکسید کربن را می‌ گیرد. برای استفاده از کپسول آتش نشانی باید ضامن کپسول را کشیده و اهرم آن را فشار دهید.

در امان بودن در مقابل آتشسوزی با اطمینان از آماده و پر بودن کپسول های آتش نشانی آغاز می گردد ، از این رو شارژ کپسول های آتش نشانی تمامی واحدهای یک ساختمان امری ضروری می باشد.

مالکان خانه و صاحبان مشاغل نباید اهمیت شارژ کپسول آتش نشانی را دست کم بگیرند! این کار بخش مهمی از خدمات نگهداری کپسول های آتش نشانی است که هرگز نباید نادیده گرفته شود. کپسول های آتش نشانی می توانند اولین دفاع شما در برابر آتش سوزی در تجارت شما باشند. اگر زمانی فرا رسید که باید از کپسول آتش نشانی خود استفاده کنید ، می خواهید مطمئن باشید که به درستی و کارآمد عمل می کند. متاسفانه همه متوجه نیستند که کپسول های آتش نشانی نیاز به تعمیر و نگهداری منظم دارند. اگر برای مدت طولانی در انبار بماند ، کپسول های آتش نشانی دیگر با حداکثر پتانسیل خود کار نمی کنند. شاید تعجب کنید که کپسول های آتش نشانی برای همیشه دوام نمی آورند. هنگامی که مواد شیمیایی درون کپسول شارژ خود را از دست می دهند یا فشار محتویات آن کاهش یافته است ، کپسول آتش نشانی دیگر “خوب” نیست. مدت زمان ماندگاری دقیق هر کپسول آتش نشانی از سازنده ای به سازنده دیگر و قابل شارژ یا یکبار مصرف بودن آن متفاوت است. کپسول های آتش نشانی قابل شارژ باید هر 6 سال یکبار شارژ شوند ، در حالی که خاموش کننده های یکبار مصرف باید هر 12 سال یکبار تعویض شوند. شما می توانید تفاوت بین این دو را از روی سری آن ها تشخیص دهید. یک خاموش کننده شارژی دارای سر فلزی با گیجی است که عبارت Charge/Recharge را نشان می دهد و یک خاموش کننده یکبار مصرف دارای سر پلاستیکی با گیجی است که Full/Empty را نشان می دهد.

نظارت و شارژ منظم کپسول های آتش نشانی برای اطمینان از رعایت مقررات و همچنین حفظ امنیت شما و دیگران در مواقع اضطراری بسیار حائز اهمیت است. تکنسین های مجرب و آموزش دیده شرکت آس خدمات بازرسی لازم را انجام می دهند تا کپسول های آتش نشانی شما همیشه آماده باشند.

بررسی کپسول های آتش نشانی شامل موارد زیر می باشد :

  • بازرسی بصری = بررسی وضعیت تاریخ ، گیج و سیلندر
  • بازرسی فیزیکی = بررسی هر گونه آسیب و خرابی ، آب بندی و وزن کپسول ها
  • تاییدیه = ما برچسبی بر روی کپسول ها می چسبانیم تا تاریخ و مکان در بازرسی های بعدی مشخص باشد.
بررسی کپسول های آتش نشانی

نگهداری صحیح از کپسول ها در شرایط اضطراری غیر منتظره بسیار اهمیت دارد. پس از بازرسی کپسول های آتش نشانی باید اطمینان حاصل کنید که آن ها به درستی نگهداری شده و آماده استفاده می باشند. آیین نامه استاندارد تهیه کپسول های آتشنشانی به شرح زیر است :

  • به ازای هر طبقه حداقل یک کپسول پودر و گاز 6 کیلوگرمی
  • به ازای هر 2 واحد حداقل یک کپسول پودر و گاز 6 کیلوگرمی
  • به ازای هر 22 متر مربع حداقل یک کپسول پودر و گاز 6 کیلوگرمی
  • به ازای هر کدام از اتاق تاسیسات ، موتورخانه و اتاق آسانسور یک کپسول 6 کیلوگرمی CO2

در صورت خرید و نصب این کپسول ها مطابق با آیین نامه ، تاییدیه کتبی شرکت زیر مجموعه آتشنشانی را دریافت می نمایید. در صورتی که نخواهید مطابق با آیین نامه کپسول های خاموش کننده را تهیه نمایید می توانید با مراجعه به فروشگاه کپسول های خاموش کننده شرکت آس نسبت به خرید تعداد و وزن این کپسول ها اقدام نمایید.

چند کار وجود دارد که می توانید هر ماه انجام دهید تا مطمئن شوید کپسول آتش نشانی شما کاملا کار می کند. اکثر کپسول های آتش نشانی دارای فشار سنج هستند که سطح فشار محتویات داخلی را نشان می دهد. اگر سوزن گیج خیلی پایین بیافتد ( می توانید تشخیص دهید که خارج از منطقه سبز روی گیج است ) ، می دانید که زمان تعویض خاموش کننده فرا رسیده است. به طور مشابه ، بیشتر دستگاه ها دارای برچسب بازرسی هستند که تاریخچه نگهداری و سرویس خاموش کننده را فهرست می کند. خاموش کننده ای که اخیرا سرویس نشده است نیز باید بازرسی و احتمالا تعویض شود. اگر خاموش کننده شما گیج فشار یا برچسب بازرسی یا برچسب ندارد ، باید سرویس و/یا تعویض شود ، زیرا تقریبا غیرممکن است که بگوییم هنوز به درستی کار می کند یا خیر. در نهایت ، هر گونه علائم آسیب یا شل شدن قطعات نشانه دیگری است که کپسول آتش نشانی شما دیگر خوب نیست.

زمان و علت شارژ کپسول های آتش نشانی :

شارژ کپسول آتش نشانی در محل بخشی از یک روش تعمیر و نگهداری منظم است. کپسول های آتش نشانی باید هر سال دوباره پر شوند. اما آنها همچنین باید پس از استفاده دوباره پر شوند ، حتی اگر مواد خاموش کننده باقی مانده در آنها وجود داشته باشد. خاموش کننده ها با مخلوطی از هوای تحت فشار و عامل خاموش کننده انتخابی دوباره پر می شوند. سریع ترین راه برای پر کردن مجدد کپسول آتش نشانی ، برنامه ریزی فرآیند با یک متخصص است. سوابق با تمام تاریخ های پر کردن مجدد نگهداری می شوند. نوع مناسب مواد شیمیایی شارژ مجدد کپسول آتش نشانی باید با دقت انتخاب شود تا از عملکرد بهینه کپسول آتش نشانی و همچنین طول عمر آن ها اطمینان حاصل شود. انواع مختلفی از مواد شارژ کننده کپسول آتش نشانی در بازار موجود است. با مشاوره ، تحقیق و تجزیه و تحلیل بیشتر مورد مناسب را انتخاب کنید. انتخاب یک محصول شارژ کپسول آتش نشانی از یک برند شناخته شده عاقلانه ترین گزینه است زیرا با ضمانت های کیفی دقیق پشتیبانی می شود و می توانید برای ارائه عملکرد بالقوه نجات دهنده در هنگام آتش سوزی به آن اعتماد کنید.

صاحبان مشاغل باید کپسول های آتش نشانی خود را دوباره پر کنند. صاحبان خانه نیز در صورت استفاده از محصولات قابل شارژ، باید جهت شارژ کپسول آتش نشانی در محل اقدام نمایند. با این حال سایر موارد کمتر آشکار نیز نیاز به توجه دارند. تخلیه تصادفی کپسول آتش نشانی باید با شارژ مجدد کامل کپسول آتش نشانی نیز دنبال شود تا از عملکرد بهینه آن در هنگام آتش سوزی واقعی اطمینان حاصل شود. برای این منظور، انتخاب راه حلی ضروری است که از نظر فوریت کار کند. برنامه ریزی مجدد در اسرع وقت توصیه می شود. دوره ای که نمی توان از کپسول آتش نشانی استفاده کرد یا می توان از آن با ظرفیت کاهش یافته استفاده کرد ، دوره آسیب پذیری است. بهترین راه برای به حداقل رساندن این آسیب‌ پذیری ، برنامه‌ریزی مجدد در اسرع وقت است. پس از استفاده از خاموش کننده برای مقابله با آتش سوزی ، پر کردن مجدد برنامه ریزی شده نیز توصیه می شود. برای این منظور، یک متخصص نیاز به شارژ مجدد کپسول آتش نشانی و بررسی وضعیت عملکرد خوب خاموش کننده دارد. حتی در صورت استفاده از خاموش کننده برای مدت زمان کوتاه ، پر کردن مجدد ضروری است. در مواقع اضطراری دیگر خاموش کننده ممکن است مطابق استاندارد نباشد و به همین دلیل نیاز به پر کردن کپسول آتش نشانی است.

برخی از کپسول های آتش نشانی دارای فشار سنج هستند. قسمت قرمز گیج فشار کم را نشان می دهد در حالی که قسمت سبز گیج نشان دهنده سطح فشار مناسب است. هنگامی که گیج چیزی زیر خط سبز نشان می دهد ، شارژ کپسول آتش نشانی در محل توصیه می شود. خاموش کننده ای که به طور کامل شارژ می شود همیشه نشان می دهد که رنگ سبز برای فشار سنج است. اما چرا اگر خاموش کننده برای مقابله با آتش استفاده نشود ، فشار خود را از دست می دهد؟ دلایل متعددی برای این موضوع وجود دارد. گیج فشار ممکن است معیوب باشد. نشتی همچنین می تواند منجر به کاهش فشار شود. علت هر کدام که باشد ، کپسول آتش نشانی باید دوباره پر شود و عناصر آن برای ریشه یابی مشکل بررسی شوند. البته یک کپسول آتش نشانی نیز می تواند در حین آزمایش یا بررسی تعمیر و نگهداری تخلیه شود. برخی از انواع خاموش کننده ها می توانند با نیازهای خاص عرضه شوند. حتی ممکن است هر چند سال یکبار مجبور شوید ماده خاموش کننده را تخلیه کنید. از سوی دیگر، هر تخلیه تصادفی نیاز به پر کردن مجدد دارد.

در چندین شرایط خاص باید نسبت به شارژ کپسول آتش نشانی اقدام کنید. برخی از رایج ترین این شرایط عبارتند از :

  • کپسول ها پس از هر بار استفاده باید شارژ شوند : حتی اگر ماده خاموش کننده در داخل کپسول به طور کامل تخلیه نشده باشد ، به منظور اطمینان از آماده بودن کپسول برای استفاده بعدی باید آن را دوباره شارژ کنید. حتی تخلیه اندک کپسول ممکن است منجر به نشت و به مرور زمان از بین رفتن کامل فشار مورد نیاز برای عملکرد مناسب گردد.
  • شارژ کپسول آتش نشانی به صورت دوره ای ( حتی در صورت عدم استفاده ) : بر طبق استانداردها و دستورالعمل شرکت های سازنده ، کپسول ها باید به صورت دوره ای بررسی و شارژ شوند. برای اکثر آن ها هر 6 الی 12 سال از تاریخ تولید ذکر شده ، باید نسبت به شارژ کپسول آتش نشانی اقدام نمایید.
  • بررسی و شارژ کپسول ها به دلیل خرابی و یا سایر عوامل محیطی که باعث خارج شدن فشار می گردد.

انواع مواد اطفا حریق :

با توجه به کاربرد متفاوت کپسول های آتش نشانی و با توجه به متفاوت بودن مواد در حال احتراق ، مواد اطفاء کننده نیز متفاوت می‌ باشند. پنج نوع مواد اطفاء کننده با کاربرد متفاوت در خاموش‌ کننده‌ های ذیل وجود دارد :

  • خاموش‌ کننده‌ های محتوی آب
  • خاموش‌ کننده‌ های محتوی پودر
  • خاموش‌ کننده های محتوی گاز
  • خاموش‌ کننده‌ های محتوی کف
  • خاموش‌ کننده‌ های محتوی مواد هالوژنه
  • خاموش‌ کننده‌ های مواد شیمیایی مرطوب
  • خاموش‌ کننده‌ های دی‌ اکسید کربن

روند شارژ کپسول های آتش نشانی :

بعد از هر بار استفاده ، جهت شارژ کپسول آتش نشانی اقدام نمایید. روند این کار فقط چند دقیقه طول می کشد و برای محافظت در مقابل آتش باید حتما انجام شود. قبل از اقدام به شارژ کپسول آتش نشانی در محل ، باید از نوع آن آگاهی داشته باشید. از خاموش کننده های کلاس A برای مقابله با آتش سوزی های پلاستیکی ، کاغذی ، لاستیکی و چوبی استفاده می شود. کلاس B ، C و D یا ABC ترکیبی معمولا در استوانه های قرمز قرار دارند. خاموش کننده های کلاس B و C حاوی دی اکسید کربن ( CO2 ) دارای مواد شیمیایی خشک هستند. اینها در آتش سوزی های برقی ، روغنی ، گریس یا بنزین مورد استفاده قرار می گیرند. کلاس D حاوی پودرهای خشک است و برای مقابله با آتش سوزی ناشی از فلزات قابل اشتعال استفاده می شود. بررسی کنید که کدام مایع یا ماده در هر کلاس سیلندر قرار دارد ، زیرا قرار دادن آب در آنهایی که اشتباه است ممکن است برای مقابله با آتش سوزی فاجعه بار باشد. توجه داشته باشید که این کار باید توسط افراد متخصص و آموزش دیده انجام شود. شرکت خدماتی آس ابزارهای مورد نیاز ، آموزش و دانش لازم برای اطمینان از شارژ کافی و عملکرد صحیح کپسول ها در شرایط اضطراری را دارا می باشد.

هر زمان که از کپسول آتش نشانی استفاده شده است ، چه به صورت جزئی و چه به طور کامل ، نیاز به پر کردن یا شارژ مجدد دارد. حتی اگر فقط برای خاموش کردن یک آتش سوزی بسیار کوچک استفاده شد ، پودر و یا آب باقی مانده در آن باید تخلیه شود. برای خالی کردن ، دستگیره را پایین نگه دارید و منتظر بمانید تا همه چیز بیرون بیاید. پس از اطمینان از کاملا خالی بودن استوانه ، قبل از پرکردن کپسول اتش نشانی نوبت به تمیز کردن و بررسی آن می رسد. چنین بررسی هایی نشان می دهد که خاموش کننده در نظم کامل کار است ، آیا باید قطعات را تعمیر یا تعویض کنید. اگر سیلندر و سایر قطعات مانند اهرم ، حلقه O یا شلنگ بیش از حد فرسوده یا آسیب دیده به نظر برسد ، می توان با قطعات تعویض یا تعمیرات ، کپسول خاموش کننده را به حالت کار درآورد. اگر نتوان آن را به استاندارد مورد نیاز بازگرداند ، باید به یک کپسول جدید جایگزین شود.روند شارژ کپسول های آتش نشانی به شرح زیر می باشد :

  • ابتدا فشار داخل کپسول را به طور کامل خارج کرده و دریچه روی سیلندر برداشته می شود.
  • سوپاپ تخلیه را از روی سیلندر بردارید.
  • لوله خمیده روی سوپاپ برداشته و سپس میله و فنر سوپاپ جدا می شود.
  • تکنسین ها سوپاپ را تمیز کرده ، حلقه گلویی سوپاپ را جایگزین کرده و به صورت بصری داخل و خارج کپسول را ( برای مشاهده هر گونه علائم آسیب و خرابی ) بررسی می کنند.
  • پس از تمیز کردن سوپاپ ، یک میله سوپاپ جدید نصب کرده تا از افت فشار در آینده جلوگیری شود و اطمینان حاصل شود در موقعیت مناسبی قرار گرفته است.
  • کپسول ها را با مواد خاموش کننده متناسب ( آب ، کربن دی اکسید ، مواد شیمیایی خشک و غیره ) با توجه به سایز ، به اندازه کافی و مطابق با دستورالعمل شارژ کپسول ها پر می شود.
  • مطابق با دستورالعمل شارژ مجدد ، کپسول ها را باید با گاز فشار مناسب ( تا حد لازم ) پر کنید.
  • تکنسین ها پس از شارژ کپسول آتش نشانی ، جهت بررسی علائم نشتی اقدام کرده و در صورت لزوم نازل و یا شلنگ تخلیه مناسبی مجددا نصب می کنند.
  • کپسول باید مجدد وزن شود تا اطمینان حاصل شود که وزن آن در حد متعادل و مجاز است.
  • در نهایت برچسب جدیدی باید بر روی کپسول زده شود و مشخصات وزن کل واحد و هویت تکنسین بر روی آن ذکر شود.

شرکت خدماتی آس آماده ارائه طیف گسترده ای از خدمات نگهداری تجهیزات کپسول های آتش نشانی از جمله موارد ذکر شده در لیست زیر می باشد :

بررسی کپسول های خاموش کننده
  1. تمیز کردن = از بین بردن گرد و غبار ، گریس و باقیمانده های روغن برای اطمینان از انتشار مناسب محتوا
  2. عملکرد صحیح قطعات = به منظور ایمن و آماده نگه داشتن کپسول ها ، تکنسین های شرکت آس قطعات قدیمی و آسیب دیده و از کار افتاده را تعویض می کنند.
  3. بررسی سطح فشار = متخصصان ما سطح فشار را در سطح قابل قبول تنظیم می کنند.

بررسی سطح فشار کپسول های آتش نشانی :

برای اطمینان از وجود فشار کافی در درون کپسول معمولا آزمایش‌ هایی به شرح زیر توسط متخصصین شرکت آس انجام می‌ گیرد :

  • وزن کردن : کارتریج را از خاموش‌ کننده جدا کرده و وزن می‌ کنیم. در صورتی که بیشتر از 10% از وزن گاز محتوی آن کم شده باشد ، باید مجددا شارژ گردد.
  • فشارسنج : خاموش‌ کننده‌ هایی که به وسیله هوای فشرده کار می کنند ، فشار درون سیلندر به وسیله فشارسنج موجود بر روی آن نشان داده می شود.
  • آزمایش محلول‌ ها : برای خاموش‌ کننده‌ هایی که فشار آن‌ ها از طریق تولید گاز در اثر واکنش شیمیایی دو ماده تامین می‌ شود ، سنجش گاز تولیدی بدین صورت انجام می‌ گردد که مقداری از مواد شیمیایی موجود در سیلندر را با هم ترکیب کرده و مقدار گاز تولید شده را محاسبه می‌ کنند.
  • محفاظت از خورده شدن بدنه سیلندر کپسول : خطری که درکپسول ها وجود دارد ضعیف شدن ضخامت بدنه کارتریج در اثر زنگ زدن و خورده شدن فلز از داخل یا خارج می‌ باشد. برای جلوگیری از زنگ زدگی معمولا به چند روش بدنه کارتریج را محافظت می‌ کنند : استفاده از فلز ضد زنگ ، پوشاندن سطح داخل و خارج با یک ماده ضد زنگ ، کشیدن روکش پلاستیک از درون بدنه یا روی کارتریج
  • آزمایش بدنه : در زمان ساخت ، بدنه کپسول ها را به چند روش مورد آزمایش قرار می‌ دهند تا از مقاومت آن‌ ها در برابر فشار اطمینان حاصل گردد : آزمایش مکانیکی نشت کردن ، آزمایش در رابطه با حداقل ضخامت بدنه ، آزمایش از هم پاشیدگی ( از هم گسیختگی ) ، آزمایش فشار کارکرد ( فشار کارکرد حداکثر فشاری است که بدنه کپسول در حالت عادی کار تحمل می‌ کند و مقدار آن حدودا نصف فشاری است که بدنه با آن آزمایش می‌ شود )

محل پر کردن کپسول آتش نشانی

اکثر کپسول های آتش نشانی قابل شارژ هستند ، اگرچه برای انجام این کار به تجهیزات و قطعات خاصی نیاز دارند. اگرچه شارژ کپسول اتشنشانی کار آسانی به نظر می رسد ، اما انجام این کار بدون داشتن مهارت و تخصص و آموزش صحیح خطرناک است. پیشنهاد می کنیم برای اطمینان از ایمن بودن خاموش کننده و شارژ کپسول آتش نشانی در محل با مواد شیمیایی صحیح ، از تکنسین های آموزش دیده شرکت آس کمک بگیرید. شارژ مجدد کپسول آتش نشانی باید توسط شرکت خدمات اطفاء حریق تایید شده انجام شود. شرکت شارژ کپسول آتش نشانی بسته به سن کپسول آتش نشانی ، خدمات بازرسی و / یا تعمیر و نگهداری را در صورت نیاز انجام خواهد داد.

شاید این سوال برای شما نیز پیش آمده باشد که کجا می توانید کپسول‌های آتش‌ نشانی را شارژ کنید. مکان‌ های متنوعی شارژ کپسول آتش نشانی را ارائه می‌دهند. شرکت های معتبر تجهیزات آتش نشانی بهترین گزینه برای شارژ کپسول های آتش نشانی هستند. برخی از ادارات آتش نشانی خدمات شارژ مجدد نیز ارائه می دهند. کدام مورد بهتر است ؟! شارژ کپسول آتش نشانی و یا خرید یک کپسول آتش نشانی جدید ؟! چگونه می دانید که کدام یک مقرون به صرفه تر است! گاهی اوقات تعویض کل واحد هزینه کمتری نسبت به شارژ مجدد آن دارد ، به خصوص با قوطی های کوچک. به گزینه های قیمت گذاری خود نگاه کنید تا دریابید که چه چیزی برای بودجه شما بهترین است. اگرچه ممکن است شارژ مجدد کپسول های آتش نشانی ارزان تر باشد ، اما باید ایمنی کسب و کار خود و خسارات احتمالی که ممکن است در صورت کار نکردن کپسول آتش نشانی در حین آتش سوزی متحمل شوید را نیز در نظر بگیرید.

اگر کپسول شما دارای بدنه بیرونی ترک نخورده یا بدون فرورفتگی است و شلنگ ها سالم هستند و برچسب بازرسی وصل شده است ، شارژ کپسول اتشنشانی ممکن است مقرون به صرفه ترین انتخاب باشد. اگر مطمئن نیستید که کپسول شما نیاز به تعویض یا شارژ مجدد دارد ، احتمالا بهتر است آن را تعویض کنید و مطمئن باشید که یک کپسول آتش نشانی کاملا جدید دارید. با دانستن اینکه در حال کار است به خودتان آرامش بدهید.

مناطق تحت پوشش خدمات پر کردن کپسول آتش نشانی :

  1. شارژ و تست کپسول شمال و غرب تهران
  2. شارژ و تست کپسول در شرق تهران
  3. شارژ و تست کپسول جنوب تهران

بازرسی ماهانه کپسول های آتش نشانی :

بازدیدهای ماهانه با توجه به شرایط آب و هوای هر منطقه از یک ماه تا سه ماه یک بار انجام می‌ گردد که در این حالت کپسول ها به صورت ظاهری و از نظر سالم بودن پلمپ ، قرار داشتن در محل مناسب ، کم نشدن فشار ، سالم بودن نازل و ضربه نخوردن مورد بازدید قرار می‌ گیرد. برخی از رایج ترین خدمات ارائه شده ماهانه برای بررسی و نظارت کپسول ها عبارتند از :

  • بررسی محل قرارگیری نشانگر فشار ، نازل / شلنگ ، ارزیابی خطر
  • بررسی محل نصب کپسول ها
  • عدم وجود مانع جهت دسترسی به کپسول های آتش نشانی
  • وجود دستورالعمل نحوه عملکرد بر روی برچسب
  • بررسی پر بودن کپسول
  • چک کردن آسیب های فیزیکی بدیهی ، خوردگی ، نشت و یا مسدود شدن نازل

هر زمان که از کپسول آتش نشانی خود استفاده می کنید ، قبل از استفاده مجدد از آن ، باید دوباره آن پر یا شارژ شود. در برنامه سرویس و نگهداری انواع کپسول های آتش نشانی ، باید پر کردن کپسول های اتش نشانی را نیز در نظر داشته باشید. بهتر است این کار توسط متخصصین حرفه ای و آموزش دیده شرکت آس انجام شود. اگر تصمیم دارید که کپسول آتش نشانی خود را مجددا پر کنید ، برای اطمینان از عملکرد ایمن خاموش کننده خود ، دستورالعمل های مندرج در دفترچه راهنمای مالک را بسیار دقیق دنبال کنید. شما به نوع مناسب مواد خاموش کننده شیمیایی و همچنین دسترسی به تجهیزات تحت فشار احتیاج دارید. همچنین باید خاموش کننده خود را به دقت از نظر وجود هر گونه علائم آسیب بررسی کنید. در ادامه تمامی مراحل قدم به قدم شارژ کپسول اتش نشانی را برایتان شرح می دهیم :

تخلیه فشار کپسول های آتش نشانی

متخصصین آس آگاهی کاملی از روش های تخلیه فشار انواع کپسول آتش نشانی دارند. این به طور معمول شامل خاموش کردن به صورت عمودی یا وارونه است و به آرامی دسته تخلیه را فشار داده تا زمانی که فشار سنج روی “0” قرار گرفته و وقتی فشار می دهید هیچ چیز از آن خارج نمی شود. اگر از خاموش کننده شیمیایی خشک استفاده می کنید ، با تخلیه محتویات داخل یک سیستم بازیافت بسته شیمیایی خشک یا یک کیسه تخلیه ساده ، آن را از حالت فشرده خارج کنید. قبل از انجام هرگونه تعمیر و نگهداری بیشتر در خاموش کننده ، با قرار دادن دریچه عملکرد و نازل قطع در موقعیت کاملا باز ، بررسی کنید که کاملا تخلیه شده و از فشار خارج شده باشد. نباید از شلنگ تخلیه شود. قبل از شارژ کپسول اتش نشانی ، محفظه بیرونی آن را با پاک کننده بدون حلال پاک کنید. برای پاک کردن کپسول و پاک کردن آلودگی ها ، گرد و غبار و چربی ها از پارچه تمیز و پاک کننده ملایم مانند آب گرم و صابون استفاده کنید. خاموش کننده را با یک پارچه یا حوله تمیز خشک کنید. از هیچگونه محصول تمیز کننده مبتنی بر حلال استفاده نکنید ، زیرا ممکن است به قسمت پلاستیکی فشار سنج آسیب برساند.

تمیز کردن محفظه بیرونی کپسول آتش نشانی

در خدمات پر کردن کپسول اتش نشانی ، اگر آسیب یا خرابی را مشاهده کردید باید آن را تعویض کنید. هر گونه صدمه آشکار به سیلندر مانند ساییدگی ، مچاله شدن ، زنگ زدگی یا آسیب جوشکاری را بررسی کنید. مطمئن شوید که برچسب دستورالعمل تمیز ، خوانا و در وضعیت مطلوبی قرار دارد. علائم آسیب به سایر اجزا مانند فشار سنج ، پین حلقه و شیر تخلیه را نیز بررسی کنید. اگر خسارت واضحی مشاهده کردید ، خاموش کننده خود را نزد یک تکنسین ایمنی ببرید تا آنها بتوانند آن را ارزیابی کرده و در مورد نیاز به تعمیر یا تعویض آن تصمیم بگیرند.

  • اطمینان حاصل کنید که تمام قطعات خاموش کننده به درستی حرکت کرده و کار می کنند. به عنوان مثال ، بررسی کنید که به راحتی می توانید پین حلقه را برداشته و اهرم قطع نازل را باز و بسته کنید.
  • بررسی کنید که هیچ قطعه ای گم نشده ، آسیب ندیده یا با قطعات غیر کارخانه جایگزین نشده باشد.

شلنگ تخلیه را از شیر کار خارج کنید. یلنگ های تخلیه به طور معمول با یک اتصال رزوه ای به شیر متصل می شوند. با استفاده از آچار در صورت لزوم آن را شل کنید ، سپس آن را برداشته و کنار بگذارید. شیر عملیاتی ساختاری است که در بالای آتش خاموش کن قرار دارد و جریان ماده خاموش کننده را از سیلندر کنترل می کند. این شلنگ معمولا به دهانه سوپاپ مقابل اهرم هایی که فشار می دهید متصل می شود تا ماده خاموش کننده آزاد شود. از این فرصت استفاده کرده و شلنگ ، کوپلینگ ها و واشر شلنگ را از نظر وجود هرگونه ترک ، ساییدگی یا خرابی بررسی کنید. اگر مشکلی مشاهده کردید ، باید قطعات را سریعا تعویض کنید.

مجموعه سوپاپ را بردارید. در آخر ، باید مجموعه سوپاپ را کاملا بردارید تا بتوانید سیلندر خالی را پر کنید. دریچه عملکرد ( که شامل درگاه شلنگ ، اهرم های تخلیه و فشار سنج است ) را از بالای سیلندر باز کنید. مراقب باشید که هیچ یک از سطوح داخلی شیر را خراشیده نکنید ، زیرا این امر می تواند باعث نشتی شود.اگر کپسول کاملا کم فشار نباشد ، می تواند با نیروی زیادی از بین برود.

  • سنجاق حلقه را بیرون آورده و آب بند را بردارید.
  • با استفاده از آچار حلقه ای را که مونتاژ شیر را در جای خود قرار داده است شل کنید.
  • با دقت هرگونه اجزای داخلی مانند لوله سیفون را بردارید.

انتخاب مواد مناسب برای پر کردن کپسول اتش نشانی

انتخاب نوع مناسب پر کننده برای کپسول های آتش نشانی بسیار حائز اهمیت است. برچسب یا پلاک روی کپسول آتش نشانی خود را بررسی کنید تا مشخص کنید از چه نوع ماده پرکننده ای استفاده می کنید. برای ایمنی و عملکرد صحیح خاموش کننده بسیار مهم است که از نوع مناسب پرکننده استفاده گردد و مواد شیمیایی خاموش کننده را مخلوط نکنید. انواع مواد مناسب برای شارژ کپسول های اتش نشانی عبارتند از :

  • کپسول های آتشنشانی آب و کف ، که فقط باید در آتش سوزی های کلاس A ( اشتعال با موادی همچون کاغذ یا چوب ) استفاده شود. این خاموش کننده ها با آب مخلوط شده با یک ماده کف کننده خاص پر می شوند.
  • کپسول های کربن دی اکسید : این کپسول ها دی اکسید کربن بسیار سرد آزاد می کنند تا آتش سریع خنک شود. آنها فقط برای آتش سوزی های کلاس B و C ( آتش سوزی ناشی از مایعات قابل اشتعال یا برق ) موثر هستند.
  • کپسول های مواد شیمیایی خشک : خاموش کننده های شیمیایی خشک ، که باعث قطع واکنش های شیمیایی ایجاد کننده آتش سوزی می شوند. این خاموش کننده ها با انواع مواد شیمیایی پودری پر شده اند و بسیاری از آنها می توانند آتش کلاس A ، B و C را خاموش کنند. اینها به دو صورت تحت فشار و فشنگی وجود دارند.
  • خاموش کننده های شیمیایی مرطوب ، که مواد سوزان را خنک می کند و از واکنش های شیمیایی که ممکن است باعث شعله ور شدن دوباره آتش سوزی شود ، جلوگیری می کند. این مواد در درجه اول برای آتش سوزی های تجاری استفاده می شود.
  • خاموش کننده های عامل تمیز ، گازی آزاد می کنند که به طور موثر اکثر انواع آتش را خاموش می کند و هیچ پسماندی باقی نمی گذارد.
  • کپسول های اتش نشانی پودر خشک مشابه کپسول های شیمیایی خشک هستند ، اما فقط در اطفا حريق هايی كه از فلزات قابل اشتعال تغذيه می شوند موثر هستند ( كلاس D ).
  • کپسول های غبار آب که جایگزین کپسول های عامل تمیز و سازگار با محیط زیست هستند و برای استفاده در آتش سوزی های کلاس A و کلاس C مناسب هستند.
  • متداول ترین نوع کپسول آتش نشانی برای مصارف خانگی یا اداری ، خاموش کننده شیمیایی خشک چند منظوره است که می تواند در آتش سوزی های کلاس A ، B و C ( قابل احتراق معمولی ، آتش سوزی مایعات قابل اشتعال و آتش الکترونیکی ) مورد استفاده قرار گیرد.
مواد مناسب پرکننده کپسول های آتشنشانی

مجموعه سوپاپ را با یک پارچه یا برس نرم تمیز کنید. با باز کردن اهرم های کار ، لوله سیفون ( که به سمت پایین به داخل سیلندر کشیده می شود ) و مجموعه دسته سوپاپ ( که شیر را به لوله سیفون متصل می کند ) را جدا کنید. با استفاده از یک برس خشک موی نرم یا یک پارچه نرم و تمیز ، تمام قسمت های جدا شده را کاملا پاک کنید. با استفاده از هوا یا غبار نیتروژن ، گرد و غبار یا باقی مانده از شیر را خارج کنید. اجزای داخلی را از نظر علائم سایش یا آسیب مانند بریدگی یا خراش روی حلقه اورینگ یا محل استقرار شیر سوپاپ بررسی کنید. اگر دسته شیر پلاستیکی قدیمی دارید ، آن را با یک فلز از سازنده کپسول خود جایگزین کنید. مجموعه قطعات سوپاپ را دوباره جمع کرده و آن را کنار بگذارید. تمام قسمت های مجموعه سوپاپ را از جمله لوله پایین و سایر اجزای داخلی دوباره کنار هم قرار دهید. دسته سوپاپ را با آچار در محل خود محکم کنید تا اطمینان حاصل گردد که با شارژ کپسل آتش نشانی ، گاز تحت فشار نشت نمی کند.

تخلیه مواد شیمیایی باقی مانده از سیلندر

داخل سیلندر را نگاه کنید تا ببینید آیا در داخل آن اثری از ماده خاموش کننده وجود دارد یا خیر! در این صورت ، آن را در ظرف مناسبی خارج کرده و کنار بگذارید تا بعدا بتوانید به درستی آن را دور بیاندازید. نوع ظرف دفع مورد نیاز شما به نوع ماده شیمیایی در کپسول آتش نشانی بستگی دارد ، از این رو این کار باید توسط متخصصین حرفه ای و آموزش دیده شرکت آس انجام شود. ماده شیمیایی خشک موجود در اکثر کپسول های آتش نشانی خانگی به طور کلی غیر سمی در نظر گرفته می شود ، بنابراین ممکن است بتوانید آن را در سطل آشغال معمولی خود دور بریزید. نگران نباشید ، آن را به سطل آشغال بی ندازید. با این حال ، باید با آتش نشانی محل خود تماس بگیرید تا از مقررات محلی دفع اطلاعات مطلع شوید.

سیلندر را با مقدار ماده شیمیایی مشخص شده روی برچسب پر کنید. از مقیاس دقیق برای اندازه گیری مقدار صحیح ماده خاموش کننده بر اساس اطلاعات روی برچسب یا کتابچه راهنمای مالک استفاده کنید. بسته به نوع و مدل کپسول آتش نشانی خود ، ممکن است بتوانید به راحتی قیف بزرگی را در قسمت بالای خاموش کننده قرار داده و ماده خاموش کننده را در آن بریزید. کپسول را تمیز کنید تا باقیمانده مواد شیمیایی پاک شود. برای تمیز کردن جای حلقه اورینگ و رزوه بست سیلندر از یک برس کوچک و موی سفت استفاده کنید. سایر قسمت های سیلندر را با پارچه تمیز پاک کنید تا گرد و غبارها پاک گردد. شیر تخلیه را دوباره نصب کنید. برچسب ” تایید سرویس ” را روی بست سیلندر قرار دهید ، سپس مجموعه شیر تخلیه را دوباره در جای خود قرار دهید. هنوز شلنگ را باز نکنید. مراقب باشید هنگام نصب مجدد مجموعه سوپاپ ، محل قرارگیری حلقه بالای سیلندر خراشیده نشوید ، زیرا خراش ها باعث نشتی شیر می شوند. مراقب باشید مجموعه سوپاپ را بیش از حد محکم نکنید و رزوه ها را از بین نبرید.

در این قسمت به منظور شارژ کپسول آتشنشانی باید کپسول را در حالت ایستاده قرار دهید. کپسول را به صورت ایستاده و روی یک سطح ثابت و صاف قرار دهید. در حالت ایده آل ، باید آن را در جای خود محکم کنید ، مثلا آن را روی پایه قابل حمل کپسول آتش نشانی قرار دهید. شیر خاموش کننده را به یک خط فشار وصل کنید. یک آداپتور تحت فشار را در درگاه دریچه تخلیه ، جایی که به طور معمول شلنگ تخلیه متصل است ، قرار دهید و آن را در جای خود محکم کنید. آداپتور را به یک خط وصل کنید و آن را به نوع منبع فشار مشخص شده در دفترچه راهنمای خود متصل کنید. به عنوان مثال ، جهت پر کردن کپسول آتش نشانی بیشتر خاموش کننده های شیمیایی خشک نیاز به فشار نیتروژن دارند. شما به یک مخزن تحت فشار با منبع فشار تنظیم شده نیاز خواهید داشت. در حالی که کپسول به منبع فشار متصل است ، در مقابل آن نایستید و اجازه ندهید که خاموش کننده بیش از حد لازم به منبع فشار متصل باشد. فشار زیاد می تواند باعث شود مجموعه سوپاپ به شدت از هم جدا شود.

شارژ کپسول آتشنشانی

در بعضی موارد تکنسین ها از منابع تنظیم فشار استفاده می کنند. کپسول را با نیتروژن تحت فشار قرار دهید تا به مقدار فشار مورد نظر و مطابق با دفترچه راهنما دست یابید. منبع فشار خود را بر روی psi مشخص شده و متناسب با کتابچه راهنمای خود تنظیم کنید. قبل از باز کردن شیر اطمینان حاصل کنید که از قبل در تنظیم فشار مناسب قرار گرفته یا پایین باشد! اهرم شیر خاموش کننده را بچرخانید تا در موقعیت ” باز ” قرار گیرد ، سپس شروع به شارژ کپسول اتش نشانی كنيد. با رسیدن به فشار دلخواه شیر را بسته و سپس منبع نیتروژن را قطع کنید.

بررسی نشتی بست و سوپاپ

در این مرحله از فرآیند ” پر کردن کپسول آتش نشانی ” مایع یا آب صابونی را به بست و سوپاپ اعمال کرده تا هر گونه نشتی را بررسی کنید. پس از شارژ مجدد کپسول آتشنشانی ، بررسی نشتی در شیر اطفا حریق آسانترین حالت است. کمی آب مایع یا صابون را روی بست و سوپاپ نصب شده و همچنین فشار سنج و پورت آداپتور شارژ بپاشید. اگر صدای فش فش شنیدید و یا حباب مشاهده کردید ، این نشانه نشت کردن خاموش کننده است. قبل از اینکه دستگاه خاموش کننده را دوباره به کار بیاندازید ، اطمینان حاصل کنید که تمام قطعاتی که با مایع اسپری کرده اید کاملا خشک شده اند. تا زمانی که نشتی را بررسی نکردید ، آداپتور تحت فشار را برندارید. در صورت مشاهده نشتی ، باید قسمت نشتی تعویض گردد. 24 الی 48 ساعت پس از شارژ کپسول آتشنشانی دوباره گیج ( فشارسنج ) را بررسی كنید تا مطمئن شوید هیچ فشاری از بین نرفته است ، زیرا این امر همچنین می تواند نشان دهنده نشتی باشد.

شلنگ و پایه حلقه را دوباره وصل کنید. کپسول را از آداپتور تحت فشار جدا کرده و شلنگ تخلیه را در جای خود قرار دهید. شلنگ را به صورت حلقه ای در جای خود قرار داده و آن را به درتسی روی قفسه تعویض کنید. نازل را با اهرم در وضعیت “بسته” قرار دهید. پین حلقه را به جای خود بکشید و آب بند ایمنی را محکم کنید. کپسول شارژ شده را برای وزن کردن روی ترازو قرار دهید و مطمئن شوید که مشخصات وزن روی برچسب را دارد. اگر وزن خیلی کم است ، ممکن است خاموش کننده به اندازه کافی پر نشده باشد. محدوده وزن مجاز را می توانید در قسمت ” نگهداری ” روی برچسب پیدا کنید.

وزن کردن کپسول آتش نشانی

پس از شارژ کپسول آتش نشانی باید مراحل نگهداری به موقع آن را در نظر بگیریم. برای اطمینان از سبز بودن فشار سنج ، ماهانه آن را چک کنید. فشار سنج در قسمت بالایی کپسول قرار دارد و فشار هوا را نشان می دهد. اگر سوزن در جایی فراتر از منطقه سبز مشخص شده در خاموش کننده شما افتاد ، سریعا باید تکنسین ها تماس بگیرید تا اقدامات لازم انجام شود. برخی از کپسول های آتش نشانی قدیمی ممکن است از فشار سنج برخوردار نباشند. در این حالت از تکنسین های شرکت آس بخواهید تا فشار را ماهیانه یک بار بررسی کند. ماهی یک بار کپسول ها را از بابت هر گونه خرابی و آسیب دیدگی بررسی کنید. حتی اگر کپسول را دوباره پر نمی کنید ، بررسی صدمات معمول به شما کمک می کند تا اطمینان حاصل کنید که خاموش کننده به درستی کار می کند. به دنبال قسمت های شکسته ، ترک خورده و یا از دست رفته کپسول آتش نشانی باشید و اگر خسارت زیادی دیدید ، بلافاصله آن را دور بریزید.

جهت بررسی های سالانه کپسول های اتشنشانی از تکنسین های شرکت آس کمک بخواهید. تکنسین های آتش نشانی قادر خواهند بود علائم کوچکی از آسیب را تشخیص دهند. سالی یک بار ، یک تکنسین آتش نشانی را برای بازرسی معمول استخدام کنید تا مطمئن شوید که کپسول شما به درستی کار می کند. برچسب را بررسی کنید تا ببینید آیا خاموش کننده شما نیاز به بازرسی یا نگهداری مکرر دارد یا خیر! اکثر کپسول های آتش نشانی دارای برچسبی هستند که تکنسین آتش نشانی پس از پایان بازرسی ، آنها را امضا کرده و تاریخ می زنند. اگر مطمئن نیستید که آخرین بار کپسول شما چه زمانی بازرسی شده است ، برچسب را بررسی کنید. اگر کپسول آتش نشانی برچسبی ندارد و به خاطر نمی آورید آخرین باری که برای انجام برنامه بازرسی برنامه ریزی کرده اید ، در اسرع وقت با یک تکنسین آتش نشانی تماس بگیرید.

در صورت مشاهده خسارت زیاد ، کپسول آتش نشانی خود را جایگزین کنید. کپسول های آتش نشانی که بسیار آسیب دیده اند به درستی کار نمی کنند و از شما در هنگام آتش سوزی محافظت نمی کنند. در صورت مشاهده علائم آسیب های جدی ، بلافاصله کپسول آتش نشانی را تعویض کنید.

هزینه شارژ کپسول های آتش نشانی چه قدر است ؟

هزینه بازرسی کپسول ها توسط متخصصین شرکت آس به عوامل مختلفی همچون تعداد طبقات مجهز به کپسول ، سایز کپسول ، و سایر خدمات مختلف انتخابی بستگی دارد.

کپسول آتش نشانی چیست ؟

کپسول آتش نشانی وسیله ای ضد حریق است که برای خاموش کردن و یا کنترل آتش در مواقع اضطراری مورد استفاده قرار می گیرد.

هر چند وقت یکبار باید کپسول های آتش نشانی شارژ شوند ؟

بر طبق آیین نامه و استانداردهای لازم ‌، حداقل ماهی یک بار باید معاینه و بررسی بصری بر روی کپسول های قابل حمل صورت گیرد.

آیا از خدمات شرکت آس رضایت داشته اید؟

برای امتیازدهی روی ستاره ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز / 5. تعداد امتیازها

اولین امتیاز را به این خدمات بدهید!

preloader